Apple predstavio novi Iphone, Samsung ih ponovo ismijao: 'I dalje čekamo'

1
Radiosarajevo.ba
Apple predstavio novi Iphone, Samsung ih ponovo ismijao: 'I dalje čekamo'

Apple i Samsung veliki su konkurenti na mobilnom tržištu te su njihovi telefoni redovno među najprodavanijim i najpopularnijim uređajima na svijetu.

Tokom godina južnokorejska kompanija više je puta znala ismijavati Apple, njihove proizvode, ali i korisnike koji su toliko oslijepljeni snagom Appleova brenda da ne vide druge brendove i uređaje oko sebe. A ti uređaji, tvrdili su u Samsungu u više reklama, već su imali sve opcije i mogućnosti koje bi u Appleu predstavljali kao novitete.

Ekipa iz Samsunga nije propustila kritikovati Apple nakon njihova kontroverznog oglasa za novi model iPada Pro u kojem hidraulična presa uništava instrumente i mnogi su tu reklamu vidjeli kao simbol modernog vremena u kojem tehnologija uništava kreativnosti.

Dramatične snimke tajfuna Yagi: Poginulo najmanje 226 osoba, više od 100 nestalo

Južnokorejska kompanija objavila je vlastiti spot u kojem su htjeli pokazati kako tehnologija može pomoći kreativcima i u kojem su poručili:

"Mi nikada ne bismo uništili kreativnost."

Apple se ove sedmice, nakon predstavljanja nove generacije iPhonea, ponovno našao na meti Samsunga. Na američkom profilu tvrtke na platformi X, Samsung je citirao jednu svoju objavu iz 2022. godine. Tada su, također nakon predstavljanja nove verzije iPhonea, napisali: Javite nam kada se savije, čime su dali do znanja kako oni već proizvode telefone s fleksibilnim ekranima, dok Apple i dalje nema svog aduta na tom tržištu.

Na društvenoj mreži X Samsung je, dakle, citirao tu objavu i prije dva dana napisao: "I dalje čekamo". Poruka kompanije je jasna - godine prolaze, Samsung (ali i većina mobilnog tržišta) razvija inovativne modele sa savitljivim ekranima, dok jedino Apple dosad nije predstavio sličan uređaj, tako da prilično zaostaje za konkurencijom.

Iako bi se i to trebalo promijeniti te već neko vrijeme mrežom kruže glasine o savitljivom iPhoneu ili iPadu, te uređaje ne treba očekivati prije 2026. godine.

Osim zbog ekrana, Samsung je bocnuo Apple i zbog noviteta vezanih za umjetnu inteligenciju. Američka kompanija u svoje će telefone integrirati, kako su to nazvali, Apple Intelligence te su na eventu prije dva dana predstavili i neke zanimljive mogućnosti koje će sada dobiti korisnici njihovih uređaja.

Iz Samsunga, na čijim se telefonima već može koristiti Galaxy AI, nisu previše impresionirani te su im u još jednom tvitu poručili: Znate… možda smo imali prevelika očekivanja od vaše umjetne inteligencije.

Kada se novi modeli Appleovih telefona pojave u prodaji, što će biti od sljedećeg petka, na njima neće odmah biti dostupne sve AI opcije, već će one na određenim tržištima (ne i europskom) postati dostupne od sljedećeg mjeseca, dok poboljšanja sa Siri ne treba očekivati prije sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak