Apple izvršio važnu sigurnosnu nadogradnju koje rješava propust: 'Odmah ovo instalirajte'

0
Radiosarajevo.ba
Apple izvršio važnu sigurnosnu nadogradnju koje rješava propust: 'Odmah ovo instalirajte'

Nova softverska nadogradnja, imeđu ostalog, donose rješenje za propust koji aplikaciji omogućuje prikupljanje zvuka neposredno prije nego što se mikrofon zapravo aktivira.

Apple je izdao malu softversku nadogradnju za iPhone koja rješava potencijalno opasne probleme.

Promjene uključuju popravak za problem koji bi mogao dovesti do zamrzavanja modela iPhone 16 i 16 Pro zbog toga što zaslon osjetljiv na dodir ne reaguje. Također rješava moguće zamrzavanje kamere prilikom snimanja videozapisa.

Zastrašujući snimak uragana Milton: Prvi 4K livestream iz svemira otkriva njegovu pravu veličinu

Međutim, tu su i važne sigurnosne promjene. Između ostalog, donose rješenje za propust koji aplikaciji omogućava prikupljanje zvuka neposredno prije nego što se mikrofon zapravo aktivira, piše Independent.

Najveći razlog za zabrinutost izaziva sigurnosni propust koji bi VoiceOveru omogućio čitanje spremljenih lozinki. To je značajka pristupačnosti koja čita informacije sa zaslona kako bi pomogla osobama s oštećenjem vida da koriste svoj uređaj.

Propust bi omogućio da svako ko je koristi može biti izložen riziku da njihova lozinka bude pročitana naglas. Iz tog razloga je važno nadograditi iPhone i druge uređaje na izdanje iOS 18.0.1.

Nova nadogradnja također donosi iOS 18 na zadnju generaciju iPada, nakon što je prehodna nadogradnja uzrokovala zamrzavanje uređaja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak