Životna priča ljepotice iz BiH: 10 godina bila s Berluskonijem

0
Radiosarajevo.ba
Životna priča ljepotice iz BiH: 10 godina bila s Berluskonijem

Nekadašnja manekenka i glumica Sabina Beganović, poznatija u Evropi kao Sabina Began, otvorila je dušu o svom turbulentnom ljubavnom životu i putu ka duhovnom ispunjenju.

"BiH mi je dala najveći poklon. Moja majka i otac su Bosanci. Oni su iz Krajine. Ja sam isto Bosanka. Kad su bili mladi, otišli su da zarade para jer su bili siromašni. Rodila sam se u Njemačkoj. Odlučila sam da pobjegnem iz Njemačke. Nisam imala lijepo iskustvo s ocem. Tukao me je. Bio je strog. Plašila sam se da skinem majicu u školi da moje prijateljice ne vide krv na mojim leđima, kako me otac tukao. Imala sam teško iskustvo. Kad sam imala 8-9 godina, htjela sam da se ubijem. Bilo mi je teško. Moj otac se pokajao", počela je priču Began

Sabina se prisjetila svoje veze s kontroverznim italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem, ističući kako je ta romansa promijenila njen život zauvijek.

Mapa Europe otkriva koja su najpopularnija prezimena: Evo koje dominira u Bosni i Hercegovini

"Znala sam dosta moćnih ljudi. Znala sam kraljeve, princeze. On je bio poseban. Bila sam sa prijateljicom u vozu. Išli smo na jednu premijeru. Taman sam stigla, zove me drug i govori: 'Sabina, treba da dođeš na aerodrom.' Nekako me nagovorio. Obećao mi je iznenađenje. Htjela sam da vidim šta je to. Došla sam i spavala na njegovom brodu. Družili smo se svi. Bilo je 50 djevojaka. Bilo je puno važnih ljudi. Berluskoni nam je pokazivao vilu. Odvojila sam se i gledala kako su i muškarci i žene oko njega. Pijem šampanjac i gledam tu scenu. Prišla sam mu i rekla: 'Može li jedno pitanje?' Pogledao me je, i prestala je muzika da svira. Niko nije govorio. Sve je stalo. Rekla sam: 'Ako bih imala momka i htjela jedan romantični izlet, mogu li doći u vašu vilu?' Pogledao me je ozbiljno i rekao: 'Ne.' Gledao me je više od minute. Osjetila sam strah. Rekao je: 'Može, ako postaneš moja djevojka'”, prisjeća se Sabina.

Njena veza s Berluskonijem trajala je čitavu deceniju, a kroz tu romansu doživjela je i brojne skandale, uključujući poznatu aferu "Bunga, bunga". Sabina je istakla kako je unatoč svim izazovima voljela Berluskonija, no suočila se s brojnim problemima koji su proizašli iz te veze.

“Bila je to ljubav, vatra. Prema meni je bio divan. Nikad nije galamio. Ja sam galamila, lupala, a on nikad nije. Davao mi je pare da se smirim. Mislio je da me može utješiti sa novcem, a ja sam ga cijepala. Drugi su ga se bojali. Mogao je sve da kupi. Sjedi sa ministrom, a ja mu stavljam prst u uho. Rekao mi je da ima unuka, kćerku i sina i kada oni plaču, ništa ne osjeti. Ali, kada ja plačem, on to osjeti. Kada sam bila u bolnici, on je napustio parlament da bi bio iz mene kad otvorim oči. Svi su plakali”, kazala je Began.

Bivša manekenka otvorila dušu nakon izlaska iz zatvora i svom ulasku u svijet kriminala

Dotakla se i skandala u koje je on bio umiješan dok su bili zajedno.

“Počelo je sve kad smo bili zajedno. Saznala sam za neke stvari kad sam shvatila da me laže. Nisam razumjela zašto sam ja dobila pismo vezano za finansije. Nazvala me njegova sekretarica i rekla da trebam hitno doći sa Berluskonijem. Stalno je bio nasmijan. Prvi put sam ga vidjela da drhti. Bio je blijed skroz. Rekao mi je - spasi me. Pitala sam se kako ja mogu da ga spasim. Rekao mi je kad bi bila grbava i ružna ja bih tebe volio. Rekao mi je hoće da me sklone iz vlade. Kaže ja ću ti pomoći dok si ti živa, od mene ćeš imati pare. Rekla sam mu da ću to uraditi za ljubav. Ispričala sam sve. Dali su mi papir da potpišem. Nije htio da pročitam”, ispričala je Began.

Preuzela je na svoja leđa tada sav teret.

“Rekla sam da neću to potpisati. Sav teret sam na sebe bacila. Rekli su da moram potpisati. Skočila sam na sto i rekla ubijte me. Prepali su se i napisali sve kako sam ja htjela, da sam ja organizovala te partije i tako sam ja njega spasila. Bilo mi je teško što sam njega voljela, a on je imao hiljade žena svaku noć. Jednu noć sam bila u njegovoj vili, a on dolje sa svojim ženama. Molila sam Boga da mi da smrt. Cijeli život sam molila za smrt. Poslao je jednu od svojih cura da dođe po mene. Čula je šta govorim. Zagrlila me je i rekla - molim te, oprosti mi ,ako sam ja dio tvojih suza i tvoje tuge. Rekla sam mu da hoću da izađem iz svega toga. Pitala sam ga šta će uraditi ako dođe vjetar i razvali njegov dvorac. Rekao mi je da će me ubiti ako to uradim. Živjela sam u strahu. Trebala sam dobiti njegovo dijete”, istakla je Began.

U tim trenucima Silvio joj je rekao da je postala "velika od hormona" i nije to mogla psihički podnijeti. Kad je došla zima, Sabina je otišla za Sarajevo. Odlučila je da uči o islamu.

Nakon višegodišnjeg turbulenta, odlučila je da se povuče iz tog svijeta i okrene vjeri. Sabina je prešla na islam i obavila tri hodočašća u posljednjih šest godina, tražeći mir i duhovno ispunjenje.

Danas, Sabina piše knjigu o svom životu i izražava želju da upozna turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, kojeg smatra svojim političkim liderom. “Islam je moja ljubav. To je moj život”, zaključila je Sabina.

Njen put od glamura do duhovnog ispunjenja inspiracija je mnogima, a njena priča o borbi i pronalaženju identiteta i mira nastavila će se razvijati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak