Bila je jedna od najljepših žena 90-ih: Poznati modni brendovi su se otimali za nju

0
Radiosarajevo.ba
Bila je jedna od najljepših žena 90-ih: Poznati modni brendovi su se otimali za nju
Foto: Instagram / Claudia Schiffer

Claudia Schiffer, inače jedna od najpoznatijih manekenki, 25. augusta je proslavila 54. rođendan, a sada je još jednom dokazala da i dalje može parirati i mlađim kolegicama.

Bivša manekenka je poseban dan obilježila tako što je na Instagramu podijelila video na kojem pozira u ljetnoj haljini dok je bila na odmoru u Grčkoj, a sada je s istog mjesta počastila pratitelje prizorom u bikiniju, gdje joj je i prošle godine došao leptir baš na njen rođendan.

"Grčki leptir vratio se ove godine za moj rođendan. Hvala na svim slatkim porukama", napisala je tada ispod objavljenog videa.

Izbori 2024 | Otvorena izborna kampanja Koalicija za Mostar

Izbori 2024 | Otvorena izborna kampanja Koalicija za Mostar

Claudia je kratko posjetila i Hrvatsku prije dvije godine, a u moru je uživala pokraj Dubrovnika.

Karijeru je započela sa samo 17 godina, kada ju je uočio lovac na talente u jednom klubu u Düsseldorfu. Od samih početaka bilo je jasno da će napraviti zaokret u svijetu mode, a još danas se priča kako je brend Guess postao toliko poznat upravo zbog nje, jer im je ona bila ambasadorica.

Pokojni Karl Lagerfeld odabrao ju je kao zaštitno lice Chanela, a nešto kasnije pojavila se i u Playboyu. Krasila je i slavnu naslovnicu Voguea 1999. godine, kada je proglašena i jednom od najljepših žena na svijetu. Poznati brendovi otimali su se za nju, a osvanula je na preko 1000 naslovnica časopisa tokom svoje bogate karijere.

Iako su dani najveće slave iza nje, još pristaje na angažmane koji joj se sviđaju, a njeno bogatstvo danas procjenjuje se na oko 55 miliona dolara, piše Showbuzz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije