Tenzije u kraljevskoj porodici: Zašto se ne podnose Kate Middleton i Meghan Markle

1
Radiosarajevo.ba
Tenzije u kraljevskoj porodici: Zašto se ne podnose Kate Middleton i Meghan Markle

Strasti u vezi sa memoara princa Harryija pod nazivom Spare (Zamjena) ne smiruju se otkako je list The Guardian dobio uvid u poglavlja knjige koja će biti objavljena sljedeće nedjelje.

Vojvoda od Sussexa otkrio je da je došlo do fizičkog obračuna sa bratom Williamom zbog Meghan Markle, pisao je i o razgovoru sa ženom koja ima "dar" da komunicira sa mrtvima, ali zašto se njegova supruga i Kate Middleton ne vole.

Princ Harry opisao je šta je tačno razlog netrepeljivosti između Kate i Meghan. U jednom od poglavlja knjige navodi da su se obje rasplakale zbog haljina djeveruša na vjenčanju, ali i da je došlo do sukoba oko sjaja za usne, i da je Kate bila jako ljuta jer je Meghan prokomentarisala u toku trudnoće Middleton da ima "trudnički mozak", i da je pogubljena i zaboravna.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Dugo očekivana autobiografija: Harry u knjizi tvrdi da ga je William fizički napao

U izvještaju "Daily Mail-a" Harry je, navodno, upoznao Kate sa Meghan poslije šest meseci veze u januaru 2017. godine. Zvijezda serije "Suits" već je bila predstavljena bratu Williamu.

Izvor za britanski "The Sun" rekao je da je Kate bila jako uzbuđena što će upoznati Meghan Markle.

"Bili su jako bliski i jako mu je bilo bitno šta će Kate reći. Harryijeva majka, Diana, poginula je kada je bio jako mali, pa je Middleton ispunila ulogu starije sestre i majičinske figure", ispričao je izvor.

Princ Harry: Želim natrag svog oca i brata

Upoznavanje je, po riječima izvora, prošlo jako dobro. Međutim, u dokumentarnom serijalu "Harry i Meghan" koji je emitovan na Netflixu, Markle je rekla da je upoznavanje sa Kate i Williamom bilo neprijatno i čudno. Kako je objasnila ona je tip koji voli da se grli i nije znala da Britanci ne vole dodirivanje, a između ostalog nije bila upoznata sa formalnostima koje su obavezne prilikom upoznavanja članova kraljevske porodice.

"Sjećam se da sam bila u pocepanim farmerkama. Ja sam tip koji voli da se zagrli. Tek kad su otišli i kad su se vrata zatvorila pomislila sam - sad mogu da se opustim", ispričala je Megan Markl.

U memoarima "Spare" Harry je opisao sukob oko sjaja za usne. U jednom od poglavlja u knjizi vojvoda piše da je na samitu 2018. godine Meghan zamolila Kate da joj posudi sjaj za usne prije pojavljivanja na događaju Royal Foundation. U knjizi tvdi da je Kate bila iznenađena molbom i da je "mrmljala nešto sebi u bradu" dok je pregledala torbu. Potom, Meghan je sjaj nanijela na prst, a potom ga utrljala na usne, a Kejt ju je zgađeno gledala.

Meghan Markle tvrdi da se nije znala nakloniti kraljici, stari snimci pokazuju drugačije

Između ostalog, princ Harry, napisao je da porodica koja svuda putuje zajedno i ima poslovno obaveze prije ili kasnije mora ući u neku raspravu.

Sukob između Meghan i Kate desio se 2018. godine zbog haljina koje su nosile djeveruše na vjenčanju. Izvori bliski porodici tvrdili su da je Meghan iznerivrala i rasplakala Kate na probi haljina.

Naime, Kate je željela da prati protokol i da sve djeveruše nose helanke ispod haljine, ali Meghan se nije složila.

Princ Harry i Meghan prodaju luksuznu vilu: Pogledajte cijenu

U knjizi Revenge (Osveta) autora Toma Bouera neimenovani izvor je potvrdio da su se Kate i Meghan verbalno sukobile oko odabira haljina i protokola, ali je Markle u intervju sa Oprah Winfrey ispričala potpuno drugačiju priču.

"Ona (Kate) je bila iznervirana zbog nečega i nije htjela da odustane. Ali izvinila se i poslala mi cvijeće. Nije bio nikakav sukob, ali ne bih ulazila u detalje jer izvinila se i nastavili smo dalje. Najteže je bilo preći preko nečega za šta ste optuženi, a niste uradili. Zapravo meni je načinjena nepravda i još sam proglašena krivom", rekla je Meghan Markle u intervjuu sa Oprah Winfery.

Prema riječima izvora i onoga što je napisao Harry u knjizi Spare jedan od glavnih problema zašto se Kate i Meghan nisu voljele su dvije različite verzije priče i svaka se držala svoje i u medijima i iza zatvorenih vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak