Slavni par kojem niko nije davao šanse zbog razlike u godinama slavi desetu godišnjicu

1
Radiosarajevo.ba
Slavni par kojem niko nije davao šanse zbog razlike u godinama slavi desetu godišnjicu

Iako im skoro niko nije davao šanse zbog razlike u godinama, glazbenik Jimmy Page, osnivač kultnog benda Led Zeppelin, ove godine slavi desetu godišnjicu ljubavi sa 35-godišnjom pisateljicom Scarlett Sabet.

Slavnog muzičara i autora najvećih hitova Led Zeppelina koji je u januaru proslavio 80. rođendan, crvenokosa ljepotica duge kovrčave kose koja djeluje kao da je došla iz nekih renesansnih vremena, očarala je preko svojih stihova.

Kako je prije nekoliko godina izjavila za britanski magazin Tatler, to se dogodilo u knjižari World‘s End Bookshop u King‘s Roadu gdje je prvi put javno čitala svoje pjesme. Vidjevši gužvu i lijepu pjesnikinju koja se tada bavila i glumom, Page je ušao u knjižaru, a nakon njenog čitanja koje je publiku ostavilo bez riječi, prišao joj je i tiho rekao: "Tvoje pjesme režu poput noža."

Strašni ovjekovječio: Koncert na kojem je Sarajevo 1991. godine tražilo mir

Ali nije to bila ljubav na prvi pogled, barem ne s njene strane. Njegov kompliment ju je dirnuo i bio poticaj zbog kojeg je odlučila zanemariti glumu i u potpunosti se posvetiti pisanju. Ali njegov renome ženskara bio joj je prilično odiozan. Prvih mjeseci bili su samo prijatelji koji bi se sreli više slučajno nego namjerno, ali iskusni roker sigurno je imao plan.

Nije bio na glasu niti kao pretjerano moralan tip, zaveo je Krissy Wood, ženu Ronija Wooda u periodu kada su bili dobri prijatelji. U njegovoj ložnici "gostovale" su brojne manekenke, glumice, pjevačice, njih više od tridesetak za koje se javno zna, dvaput je bio u brakovima i ima petero djece. Naravno, sve njegove afere i skandale pratili su i medijski natpisi koji nisu promakli romantičnoj Scarlett.

Preminula partnerica jednog od najboljih glumaca svih vremena: Bila je 31 godinu mlađa od njega

Ipak, nekoliko slučajnih susreta na ulici vodili su prema prvoj kafi, zatim ručku i druženju. I malo po malo, Scarlett je umjesto u knjižari sve više sa svojim laptopom vrijeme provodila u njegovom dvorcu gdje se ubrzo i preselila. Vezu su započeli u augustu 2014. i čini se da je to najozbiljnija veza u kojoj je Jimmy Page ikada bio.

Za magazin Tatler otvorili su i vrata svog doma, dvorac Town House napravljen od crvene cigle u londonskoj ulici Melbury, dobro znanom odredištu fanovima benda Led Zeppelin koji je Page "preoteo" Davidu Bowieju i kupio ga 1972. za 350 hiljada funti.

Danas je slavni viktorijanski dvorac njihov zajednički dom, kuća je puna umjetnina, a navodno s njima žive i - duhovi. Kako je Scarlett rekla, postoji neka čudna energija u kući i da iako su neki tvrdili da je dvorac i uklet, ona i Jimmy osjećaju samo pozitivnu energiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak