Preminula zvijezda serije Peaky Blinders

0
Radiosarajevo.ba

Irski glumac Karl Shiels, koji je u BBC-jevoj seriji Peaky Blinders 2013. glumio Ryana, preminuo je iznenada u nedjelju u 48. godini, potvrdila je njegova agentica Lisa Richards. Shiels je umro utokom spavanja, a njegove kolege iz irske sapunice 'Fair City' u posljednje su se vrijeme brinuli jer je iznenada znao zaspati na setu usred snimanja.

"Šokirani smo i ražalošćeni spoznajom o iznenadnoj smrti našega klijenta i prijatelja Karla Shielsa. Bio je jedinstven i talentiran, istovremeno žestok, vedar, zabavan, oštrouman, otvoren i snažan kao glumac, redatelj i ravnatelj pozorišta 'Theatre Upstairs'.

Tamo je bio mentor i velika podrška mladim piscima i redateljima, kao i u svojoj prethodnoj vlastitoj kompaniji Semper Fi'", rekla je Richards za irsku televiziju RTE. Dodala je kako su njihova srca slomljena.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

"Naše misli su danas uz njegovu partnericu Lauru i porodicu, njegovu djecu, njihovu majku Dearbhl i njegove brojne bliske prijatelje", rekla je Lisa. 

Karl je u posljednje vrijeme radio kao umjetnički ravnatelj pozorišta Theatre Upstairs u Dublinu, kojeg je osnovao s partnericom Laurom Honan, ali je skupina prestala djelovati u martu ove godine, pišu 24Sata.

Osim po ulozi u seriji Peaky Blinders, gledatelji će Shielsa pamtiti po ulogama u hit serijama kao što su Foyleov rat, Into the Badlands, The Tudors i Doctors. U filmu Batman Begins pojavio se 2005.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak