Porodični prijatelj progovorio o oporavku Kate Middleton: Tvrdi da je ovo jako izazovno vrijeme

0
Radiosarajevo.ba

Više od dva mjeseca je prošlo otkako je princeza Kate Middleton objavila da ima dijagnozu raka.

Ova vijest je izazvala značajan šok ne samo u Velikoj Britaniji, već i diljem svijeta, osobito zbog činjenice da je istu dijagnozu nešto ranije primio njen svekar, kralj Charles III..

Javnost nije vidjela princezu od Božića, ali navodno se u zadnje vrijeme češće pojavljuje u društvu porodice. Ipak, iz palače poručuju da to ne znači da će se brzo vratiti svojim dužnostima, te da joj je potrebno još vremena i prostora za oporavak.

Suljagić reagovao na izjavu izraelskog ambasadora u Srbiji: Ovo je opasan korak unazad

O njenom zdravstvenom stanju i detaljima dijagnoze zna se vrlo malo, ali porodični prijatelj je za Vanity Fair izjavio da se princeza osjeća bolje.

"Svima nam je laknulo. Dobro podnosi lijekove i puno joj je bolje", rekao je te dodao kako je ovo jako izazovno vrijeme za cijelu kraljevsku obitelj. 

Kate je u januaru završila u bolnici gdje je podvrgnuta operaciji abdomena, a dva mjeseca kasnije otkrila je na društvenim mrežama da boluje od raka. Detalji njenog zdravstvenog stanja nisu otkriveni, a princeza je zamolila javnost za privatnost tokom oporavka.

Od tada, u Buckinghamsku palaču stiže na desetke hiljada pisama i poklona kao znak podrške u teškim trenucima. Izvori su za strane medije otkrili da se Kate neće pojavljivati na javnim dužnostima do kraja godine, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak