P. Diddy uhapšen u New Yorku: Poznati reper se sumnjiči i za trgovinu ljudima

1
Radiosarajevo.ba
P. Diddy uhapšen u New Yorku: Poznati reper se sumnjiči i za trgovinu ljudima

Sean Diddy Combs, poznatiji kao Puff Daddy, je priveden u policiju.

Reper je uhapšen 16. septembra, potvrdilo je američko tužilaštvo u New Yorku. Osoba upućena u situaciju je dodala da je hapšenje izvršeno u holu hotela u Njujorku.

Američki tužilac Damian Williams rekao je za NBC News da su federalni agenti uhapsili Combsa na osnovu zapečaćene optužnice.

Penzioneri trenutno na sastanku sa delegacijom Vlade FBiH, pa izlaze na protest u Sarajevu

"Očekujemo da ćemo ujutru krenuti u otkrivanje optužnice", rekao je Williams, "i tada ćemo imati više za reći".

Iako je nejasno s kojim se optužbama suočava 54-godišnjak, Combsov advokat Marc Agnifilo rekao je da je očekivao pravni postupak.

Poznati reper dobio jezivu poruku iz zatvora: 'Znaš da će te uhvatiti ako mogu'

"On se dobrovoljno preselio u Njujork prošle nedelje u očekivanju ovih optužbi", rekao je advokat u izjavi. "Molim vas da zadržite svoju presudu dok ne dobijete sve činjenice. Ovo su djela nevinog čovjeka koji nema šta da krije, i on se raduje što će očistiti svoje ime na sudu."

Prema riječima njegovog advokata, Combs nije uradio "ništa osim što je sarađivao u ovoj istrazi".

Reper Sean Combs (54), poznat kao P. Diddy, trenutno se nalazi pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

Diddyju su savezni agenti pretresli dvije lokacije koje su njegova imovina, a u javnosti su se od tada pojavile brojne špekulacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak