Poznati reper mora platiti kaznu od 177 miliona maraka zbog seksualnog zlostavljanja

0
Radiosarajevo.ba
Poznati reper mora platiti kaznu od 177 miliona maraka zbog seksualnog zlostavljanja
Foto:Printscreen / P. Diddy

Sean 'Diddy' Combs mora platiti 100 miliona dolara (177,5 miliona maraka) jednom sporom zatvoreniku iz Michigana koji ga je tužio za seksualno zlostavljanje, odlučio je sudija u ponedjeljak, 9. septembra.

Sudija okružnog suda okruga Lenawee, Anna Marie Anzalone, odlučila je da će Combs početi od oktobra plaćati 10 miliona dolara (17,75 miliona maraka) mjesečno tokom 10 mjeseci tužitelju Derricku Lee Cardello-Smithu. Ova odluka je dio nagodbe koja je postignuta tokom virtualnog ročišta u ponedjeljak, na kojem osnivač Bad Boy Recordsa nije bio prisutan.

Cardello-Smith, koji ima 51 godinu, trenutno služi kaznu u kaznenom centru Earnest C. Brooks zbog brojnih krivičnih seksualnih prekršaja, prema bazi podataka zatvorenika u Michiganu. U junu je podnio građansku tužbu tvrdeći da je Combs, koji ima 54 godine, drogirao i seksualno zlostavljao njega dok je radio kao "zaposleni u restoranskoj i ugostiteljskoj industriji" tokom zabave u Detroitu 1997. godine, prema Detroit Metro Timesu, koji se poziva na sudske dokumente.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Motociklista povrijeđen, velike gužve u dijelu grada

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Motociklista povrijeđen, velike gužve u dijelu grada

Cardello-Smith navodno optužuje Combsa da ga je dodirivao po lijevoj stražnjici i navodno mu ponudio napitak s drogom, prema TMZ-u. Nakon što je prihvatio napitak, Cardello-Smith je izgubio svijest, navodi TMZ. Tvdi da je, kada je došao sebi, vidio Combsa kako ima seks s jednom ženom. Reper je navodno rekao, prema tužbi, "I tebi sam ovo radio."

Prije podnošenja ove tužbe, Cardello-Smith je bio osuđen tri puta na krivičnom sudu u Minnesoti, svaki put nakon što je sklopio sporazum o priznanju krivice ili se izjasnio da nije kriv. Optužbe protiv njega kreću se od krivičnog seksualnog ponašanja trećeg stepena do otmice i krivičnog seksualnog ponašanja prvog stepena tokom počinjenja krivičnog djela. Njegova najnovija presuda, izrečena u maju 2019, predviđa kaznu od 17 i po do 35 godina.

Pet od prekršaja dogodilo se u septembru i oktobru 1997. godine, iste godine kao i navodni incident s Combsem. Baza podataka zatvorenika kaže da će Cardello-Smith biti oslobođen najranije u julu 2036. godine, a najkasnije u maju 2086. godine, kada bi imao 113 godina.

Početkom ove sedmice, Combsova vila u Los Angelesu — koja je bila predmet racije od strane Ministarstva domovinske sigurnosti u martu — stavljena je na prodaju po cijeni od 61 milion dolara, izvještava Page Six. Imanje se pojavljuje na tržištu deset godina nakon što ga je Combs kupio za 40 miliona dolara i nakon brojnih pravnih problema.

Combs se povukao iz javnosti nakon što su se krajem prošle godine pojavile optužbe za seksualno zlostavljanje, trgovinu seksom i druge optužbe. Pjevačica Casandra 'Cassie' Ventura, producent Rodney 'Lil Rod' Jones i bivša manekenka Crystal McKinney među su nekolicinom optužitelja koji su podnijeli građanske žalbe protiv repera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije