Niko ovo nije očekivao od Severine: Evo kakve planove ima sa svojim nekretninama

2
Radiosarajevo.ba

Severina Vučković ima penthouse u Zagrebu i stan u Splitu, ali htjela je drugu nekretninu u kojoj će uživati.

Pjevačica se zaželjela udobnije kuće, pa je sa sestričnom Mijom kovala planove za moguću zajedničku kupovinu.

Mediji su pisali kako Severina i Mia žele kupiti kuću u Samoboru. Tako bi ostala blizu glavnog grada, ali bi dobila mnogo više udobnosti i mira.

"Šta je ovo, Bože spasi": Rijedak fenomen na budvanskoj obali izazvao paniku, a evo o čemu je riječ

Za sada glavno mjesto stanovanja ostaje Zagreb, a bijeg od gradske vreve pjevačicu i sina vodi u Split, gdje je stan na samoj obali mora.

Stan se nalazi na Žnjanu, koji slovi za jedno od najluksuznijih kvartova u Severininom rodnom Splitu, pa je samim time i mamac za poznate osobe.

Cijene stanova na Žnjanu, kreću se od 4.000 - 7.000 eura (od 7.822 do 13.688 KM) po četvornom metru, a pjevačičin stan nalazi se u jednoj od najatraktivnijih zgrada.

Severinina zgrada nalazi se u ulici koja nosi ime pokojnog pape Ivana Pavla drugog, koji je na Žnjanu održao govor tokom svoje posjete Splitu 1998. godine.

To je jednom prilikom svojom objavom na Instagramu potvrdila i sama Splićanka.

"Stojim na svojoj terasi, u Ulici Ivana Pavla II. Bio mi je najdraži papa. Križ je postavljen na mjestu gdje je održao svoj prvi govor u Splitu.

Križ je malo zahrđao na vrhu. Ne vidim ga odmah jer ga krošnje prekrivaju odozdo, ali on odolijeva vremenu i stoji uspravno...", napisala je Severina u opisu fotografije u aprilu 2021. godine tokom Uskrsa.

I dok svoj dom u Zagrebu, kao i stan u Splitu rijetko pokazuje.

Poznavajući Severinu kao izrazito modernu osobu za Split je odabrala tradicionalne komade namještaja, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak