Neviđena medijska hajka: Život glamurozne glumice pretvorio se u horor

1
Radiosarajevo.ba
Neviđena medijska hajka: Život glamurozne glumice pretvorio se u horor

Indijska glumica Rhea Chakraborty završila je na policijskom ispitivanju zbog moguće povezanosti sa smrću svog dečka, glumca Sushanta Singha Rajputa, koji je 14. juna pronađen mrtav u svom stanu u Mumbaiju.

Iako je policija saopćila kako se ubio, njegova porodica pokrenula je istragu protiv Rhee za koju sumnjaju da ga je poticala na samoubojstvo.

U nedjelju je 28-godišnja glumica privedena u ured zadužen za borbu protiv trgovine drogom i upotrebe ilegalnih supstanci, a protiv nje u Indiji se podigla neviđena medijska hajka.

Chakraborty je postala predmet ogovaranja i mizoginog zlostavljanja - televizijski voditelji opisali su je kao manipulativnu ženu koja je nad dečkom "izvodila crnu magiju" i "dovela ga do samoubojstva". Na društvenim mrežama prozvali su je "lovkinjom na bogatstvo koja je koristeći se vlastitom seksualnošću u zamku mamila bogate muškarce".

Zgroženi bolivudski glumci i filmaši kritizirali su indijske novinare zbog mobinga nad Rheom Chakraborty nazvavši njihovo ponašanje "odvratnim i mučnim", prenosi BBC.

"Linčujete ljudsko biće i prije nego što mu se dokaže krivnja. Iskreno se molim da vas sustigne karma", napisala je glumica Tapsee Pannu na svom Twitteru.

Loading...

U Rheinu obranu stao je i ceh producenata iz Indije.

"Neki pojedinci tragičnu smrt mlade zvijezde koriste kao sredstvo za klevetanje filmske industrije i njezinih članova. Sve nas prikazujete kao strašno mjesto za autsajdere, 'mutnu jazbinu zlostavljanja i kriminala', ali to nije istina", stoji u njihovom saopćenju.

Loading...

Iako se glumčeva smrt još uvijek istražuje, veći dio medija njegovu djevojku već je proglasio krivom, rekla je za BBC viša zastupnica Vrhovnog suda Meenakshi Arora.

"Ovo je postalo medijsko suđenje. U pravnom pogledu, ovo je jako loše i pogrešno", izjavila je.

.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak