! / Pogledajte nesreću koju je skrivio: Slavni ruski glumac ide u zatvor na 8 godina

08. 09. 2020. u 14:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Mikhail Jefremov, jedan od najvećih i najpoznatijih ruskih glumaca, osuđen je na osam godina zatvora zbog prometne nesreće koju je prouzročio u alkoholiziranom stanju.

Strašan sudar dogodio se 8. juna kada je Jefremov sa svojim Jeep Cherokeejem prešao u suprotan smjer i frontalno se zabio u dostavno vozilo. Glumcu nakon sudara nije bilo ništa, ali nažalost, te sreće nije bio vozač drugog vozila koji je poginuo na licu mjesta.

Jefremov je bio toliko pijan da je jedva izašao iz svog smrskanog automobila. Russia Today, piše Jutarnji, je tada objavila snimku odmah poslije nesreće kada je netko upitao glumca je li pijan.

"Da....", jedva je procijedio.

Na početku suđenja Jefremov je rekao da nije kriv, ali je s vremenom promijenio iskaz. Kazna za ovo kazneno djelo u Rusiji je 11 godina, ali sutkinja Abramova mu se ipak odlučila malo smilovati, te ga je poslala u zatvor na osam godina.

Jefremovu svakako u prilog nije išla činjenica da je čak triput mijenjao iskaz, a u jednom trenutku njegovi odvjetnici su doveli svjedoka koji je tvrdio da je glumac sjedio na suvozačkom mjestu.

Mikhail Jefremov je inače velika faca u Rusiji, glumac koji je zaradio toliko nagrada da ih više nema gdje pospremiti, a dobio je i razna državna priznanja. Međutim, navodi se da posljednjih godina ne snima previše i poznatiji je po kritikama ruske vlasti, ali i skandaloznom privatnom životu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA