Majka ratnog heroja bijesna jer će britanski princ biti odlikovan u Americi: Oglasio se i sam Harry

1
Radiosarajevo.ba
Majka ratnog heroja bijesna jer će britanski princ biti odlikovan u Americi: Oglasio se i sam Harry

Princ Harry je izjavio da "poštuje" majku ratnog heroja u govoru - nakon što je ona kritikovala "privilegovanog" princa.

Vojvoda od Sussexa dobio je nagradu u čast ratnog heroja Pata Tillmana na ceremoniji u Los Angelesu prošle noći. Bivši NFL zvijezda Tillman napustio je svoju sportsku karijeru nakon 9/11 da bi se pridružio vojsci SAD-a.

Ubili su ga dok je služio u Afganistanu 2004. godine, a u njegovu čast dodjeljuje se Pat Tillman nagrada za izvrsnost.

Prepune ulice Sarajeva: Ugodna temperatura pozvala u šetnju brojne građane i turiste

Tillmanova majka Mary kritikovala je vijest da će Harry biti ovogodišnji dobitnik nagrade - rekavši da nije bila konsultovana.

Ali u svom govoru, Harry je rekao: "Želio bih da priznam porodicu Tillman, posebno Mary Tillman, Patovu majku. Njeno zagovaranje za Patovo naslijeđe je duboko lično i to poštujem", rekao je Harry i dodao da je "Veza između majke i sina vječna i nadilazi čak i najveće gubitke."

Prošlog mjeseca, Mary je rekla: "Šokirana sam zašto bi odabrali tako kontroverznu i podjeljivu osobu za primanje nagrade", objavio je Sun.

"Postoje pojedinci koji rade u zajednici veterana i rade izvanredne stvari za pomoć veteranima. Ovi pojedinci nemaju novac, resurse, veze ili privilegije koje ima princ Harry", rekla je Mary Tilman i dodala "Mislim da bi takve osobe trebale biti prepoznate."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak