Lepa Brena nije mogla sakriti suze tokom prve posjete Brčkom od smrti roditelja

7
Radiosarajevo.ba

Poznata pjevačica Lepa Brena rođena je u Tuzli, a djetinjstvo je provela u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. Kako je u više navrata istakla, uspomene o danima odrastanja kojih se rado sjeti su pune ljubavi i dječijih radosti, te ne čudi što je sa sestrom Faketom riješila da se vrati u mjesto u kojem su odrasle.

Pjevačica je obišla školu i stari komšiluk, a suze nije mogla da sakrije kada su je prepoznali ljudi koji i dalje žive tu, a sa kojima tokom svih ovih godina nije izgubila kontakt. Ovo je bila njena prva posjeta gradu nakon smrti roditelja.

"Brena je teško podnijela njihov gubitak i nije bila spremna da se suoči. Stan u kojem su joj majka i otac živjeli je prodala, tako da nekretnina više nema. Ovog ljeta Brena i Faketa su sa Bobom jahtom krstarile Mediteranom, tokom odmora su se prisjetile brojnih uspomena i dogodovština, pa zajedno odlučile da je vrijeme da se vrate u Brčko", otkriva izvor blizak Blicu.

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Loading...

"Prošetale su parkovima i ulicama koje pamte od malih nogu, otišle do škole i starog komšiluka, ali posebno emotivno je bilo kada su obilazile drage ljude koji i dalje žive tu, sa kojima nisu izgubile kontakt, a koji su ih odmah prepoznali. Pala je po koja suza, svi su se obradovali Breni i pozvali je u svoj dom.

Mještani Brčkog se ponose što je pevačica stasavala i u bijeli svijet otišla iz njihovog kraja, uvijek su je čekali raširenih ruku. Pamte je kao veselu, nasmijanu devojku, dobrog vaspitanja i iz fine porodice. Dok su joj roditelji bili živi uvijek su pričali o svojoj mezimici, sada im je drago što je ona našla vremena i vratila se", dodao je izvor.

Nakon što je obišla rodno Brčko zvijezda je na društvene mreže postavila niz fotografija iz ovog mjesta, koje su se dopale njenim brojnim pratiocima.

Inače, Brena se u više navrata prisjetila odrastanja, a kako je pričala, roditelji su se posvetili njenom vaspitanju i znala je koja pravila u kući moraju da se poštuju.

"Njegovala se ta hijerarhija da se poštuje otac. Mama je uvijek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti. Učila me kako da kuham, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala da okrečim zidove i da vezem Vilerove goblene. Dan nam je počinjao mirisom kafe i doručka. Više sam bila sa dječacima. Igrali smo žmurke, limun i narandžu, preplivavali Savu. U srednjoj školi sam izlazila do ponoći. Nikada mi neće biti jasno zašto se sada izlazi do šest ujutro", ispričala je jednom prilikom medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak