Lepa Brena, Boba i najglamuroznije vjenčanje Jugoslavije: "Odmah se popilo 300 litara vina"

0
Radiosarajevo.ba

Vjenčanje jugoslovenske pjevačice Fahrete Jahić, poznatije kao Lepe Brene i tenisera Slobodana Živojinovića - Bobe, bila je glavna tema 1991. godine, ali često se i danas njihovo svadbeno slavlje smatra jednim od najglamuroznijih na našim prostorima. 

Lepa Brena Boba Živojinović u braku su od 1991. godine, a zajedno imaju sinove Viktora Stefana. Boba iz prvog braka sa Zoricom Desnicom ima sina Filipa, koji je u braku sa regionalnom pjevačkom zvijezdom Aleksandrom Prijović. 

Prema natpisima srbijanskih medija, za organizaciju luksuznog slavlja je utrošeno čak 50.000 njemačkih maraka, što bi danas bilo oko 50.000 KM.

Europska liga: Borac neporažen u Mađarskoj protiv Ferencvarosa

Goste na vjenčanju je zabavljala pjevačica Vesna Sokčić, a program je vodio Saša Popović, iz benda "Slatki greh" koji je nastupao sa Lepom Brenom. Kum je bio Boris Beker, kako prenosi Blic.

Lepa Brena je sa ukusom izabrala Dior vjenčanicu, koja i danas košta pravo "malo bogatstvo". 

Objavljeni papiri za razvod braka Jennifer Lopez i Bena Afflecka: U igri 640 miliona dolara

"Naše vjenčanje je bilo drugačije jer je bilo prvo koje se iščekivalo sa tolikom pompom i prvo koje je ekranizirano na VHS kaseti pod nazivom 'U ime ljubavi'. Sjećam se da su mediji komentirali da je važno što sam ja zgazila Bobu, a ne on mene", našalila se Brena, te dodala da je to "jedan simpatičan običaj po kome će u braku riječ mlade biti ona koja se važi". 

"Na našu svadbu došli su ljudi iz čitavog svijeta - Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Novog Zelanda. Boba je naručio kavijar iz Švedske, šampanjac je stigao iz Engleske, a rose vino iz Španije. Postoji podatak da se za prvih sat vremena svadbe popilo 300 litara vina".

Lepa Brena je i priznala da se u Bobu zaljubila prvog trenutka kada ga je ugledala na naslovnoj strani jednih novina, a službeno su se upoznali na premjeri filma Hajde da se volimo, gdje je Brena imala glavnu ulogu. 

Fotografije možete pogledati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak