Kraljica Elizabeta bila bijesnija nego ikad: Harry i Meghan su je razljutili ovim potezom

0
Radiosarajevo.ba

Princ Harry nikada nije skrivao koliko je bio blizak sa svojom bakom, pokojnom kraljicom Elizabetom II. 

Ipak, ona je navodno bila jako bijesna na svog unuka i njegovu suprugu Meghan Markle, kada je čula laž o davanju imena svojoj unuci Lilibet.

Par je, koji je dobio svoje drugo dijete u junu 2021. godine, navodno je tvrdio da su dobili dopuštenje da iskoriste Lilibet, nadimak kraljice Elizabete, kako bi imenovali svoju kćer.

Na protestu protiv Schmidta obratio se i Zlatan Begić: Niste s nama završili, a mi smo tek počeli!

U knjizi Roberta Hardmana 'Charles III: New King, New Court: The Inside Story', objavljenoj ranije ove godine, otkriveno je da je član njihovog osoblja tvrdio da je pokojna kraljica 'bijesnija nego ikad' nakon što je čula komentare Harryja i Meghan.

Ovaj ljupki nadimak potječe iz kraljičinog djetinjstva i bio je slatka alternativa imenu Elizabeth, koje kraljica nije znala izgovoriti kao dijete. Kasnije se taj nadimak zadržao i upravo je tako princ Philip nazvao svoju suprugu, piše Glossy.

Hoće li kraljevski par preživjeti? Razočaravajuće glasine o braku Harryja i Meghan

Unatoč tvrdnjama Meghan i Harryja, BBC je kasnije otkrio da od kraljice nije traženo odobrenje da daju ime svom djetetu. Neka kasnija izvješća tvrdila su da je Harry nazvao svoju baku i da ona 'nije bila u poziciji reći ne'.

Glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa istaknuo je kako par svojoj kćeri ne bi dao ovo ime da 'za to nisu dobili podršku kraljice'.

"Vojvoda je razgovarao s porodicom prije objave imena, a njegova baka je prvi član porodice kojeg je nazvao. Tokom tog razgovora rekao je kako se nada da će moći tako nazvati svoju kćerku, a da nisu dobili podršku, ne bi je nazvali Lilibet", rekao je u tom smislu glasnogovornik.

Firma koja zastupa Meghan i Harryja napisala je pismo, u kojem su u međuvremenu izjavili da su izjave da par nije pitao kraljicu za dopuštenje netačne.

'Izvor se prisjetio da je Elizabeta II. bila bijesnija nego što ju je ikada vidio 2021. godine, kada su Sussexovi objavili da su bili blagoslovljeni da svoju kćer nazovu Lilibet', ipak stoji u knjizi, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak