Jedna od najvećih muzičkih zvijezda stiže u Hrvatsku: Dua Lipa priprema spektakl u Puli

0
Radiosarajevo.ba

Globalna pop zvijezda Dua Lipa dolazi u Hrvatsku! Nedugo nakon što je najavila svoj dugoočekivani treći album, Radical Optimism, pjevačica je putem Instagram profila potvrdila kako će 9. junaa 2024. godine nastupiti u pulskoj Areni.

Ulaznice stižu u prodaju već od petka, 22. marta u 10 sati putem sustava eventim.hr. Obožavatelje je obradovala i informacija da ukoliko prednaruče nadolazeći album putem njene webstranice, dobivaju eksluzivan rani pristup kupnji karata, čak 2 dana ranije.

Njezin treći studijski album bit će objavljen 3. maja 2024. godine i sastojat će se od 11 pjesama, uključujući euforični singl Houdini te nedavno objavljeni hit Training Season.

Sarajliji iza ponoći oduzet Passat, jer ima skoro 4.000 KM neplaćenih kazni

Inspiriran osobnim otkrićima pjevačice, Radical Optimism istražuje oslanjanje na čistu radost koja donosi jasnoću u situacijama koje se na prvu čine nemoguće za suočiti. Teški oprosti i ranjivi počeci koji su nekad bili destruktivni za dušu, album ilustrira kao prekretnice odabirom optimizma i sreće.

Prožet energijom Londona, rodnog grada pjevačice, album utjelovljuje sirovost, iskrenost, samopouzdanje i slobodu britanskog popa '90-ih. Radical Optimism odvodi slušatelja u sanjivi pop svijet bogat tekstovima koji ne opraštaju i zvukom koji oslobađa.

Jeste li znali da Dua Lipa ima i bosanske korijene?

"Prije nekoliko godina, prijatelj mi je predstavio pojam Radical Optimism. To je koncept s kojim sam se poistovjetila te sam postajala sve znatiželjnija kako sam se počela igrati s njim i uvoditi ga u svoj život", izjavila je Dua.

"Dopalo mi se - ideja prolaska kroz kaos s gracioznošću i osjećajem da možete izdržati svaku oluju. Istovremeno sam počela pretraživati glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i britpopa. Uvijek mi se činilo tako samouvjereno optimistično, a ta iskrenost i stav su osjećaji koje sam unijela u snimanje albuma".

Dua je tokom projekta surađivala s timom vrhunskih glazbenika, producenata i tekstopisaca, među kojima se nalaze Caroline Ailin, Dannyj L. Harle, Tobias Jesso Jr. i Kevin Parker, poznat pod imenom Tame Impala.

Ranije ovog mjeseca, Dua je otvorila BRIT nagrade s električnom i hipnotizirajućom izvedbom singla Training Season i nakon toga osvojila svoju sedmu BRIT nagradu u kategoriji 'Best Pop Act'. Također je otvorila ovogodišnju dodjele GRAMMY nagrada, gdje je izvela medley singlova Training Season, Dance The Night i Houdini.

Dua je nedavno postala prva ženska umjetnica koja ima četiri pjesme s preko dvije milijarde streamova na Spotifyu (One Kiss, Don't Start Now, New Rules i Levitating).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak