Isplivala lista poznatih koji su prisustvovali zloglasnim zabavama P. Diddyja

0
Radiosarajevo.ba

Sean Combs, poznatiji kao P. Diddy, muzički mogul i reper, našao se u centru pažnje zbog ozbiljnih pravnih problema.

Combs je uhvaćen u ponedjeljak, 16. septembra od strane federalnih agenata u New Yorku, nakon mjeseci civilnih tužbi koje ga optužuju za trgovinu ljudima, seksualno zlostavljanje i silovanje.

Nakon što mu je dva puta odbijena kaucija, Combs se trenutno nalazi u Metropolitanskom pritvoru u Brooklynu.

Raketni napadi na Liban: Ambasada Irana u Bejrutu naglasila da slijedi kazna

Prema izvještaju The Independenta, federalni tužioci optužuju Combsa i njegove saradnike za primoravanje i zlostavljanje žena kako bi zadovoljili svoje seksualne želje, uključujući prisiljavanje žrtava na snimanje aktivnosti koje je navodno nazivao "Freak Outs".

Combsov advokat, Marc Agnifilo, nazvao je repera "nevinim čovjekom".

Hollywoodski glumac odbio da priča o Diddyjevim zabavama: "Imam puno toga da kažem, ali ne smijem"

"Razočarani smo odlukom da se nastavi sa onim što smatramo nepravednom optužbom protiv gospodina Combsa od strane Kancelarije američkog tužioca", izjavio je Agnifilo za The Independent putem e-maila.

Prema Sky Newsu, optužbe se odnose na trgovinu ljudima, posjedovanje droga i kršenje zakona o oružju.

Tri glavne optužbe koje je iznijela Južna okružna kancelarija u New Yorku su: zavjera za organizovani kriminal, trgovina ljudima putem sile, prevare ili prisile i transport u svrhu prostitucije.

Optužnica, kako izvještava Sky News, navodi sljedeće: Combs je optužen da je "zloupotrebljavao, prijetio i prisiljavao žene i druge oko sebe da ispune njegove želje, štite njegovu reputaciju i prikriju njegovo ponašanje".

Kao 54-godišnjak, Combs se tereti da je koristio svoje zaposlene, resurse i uticaj u industriji kako bi uspostavio "kriminalnu organizaciju čiji su članovi i saradnici učestvovali u njegovim idejama. Optužuje se da je prisiljavao žene i muške seksualne radnike da učestvuju u seksualnim aktima pod uticajem droga, koji su u optužnici označeni kao "Freak Offs".

Prema izvještaju Sky Newsa, u dokumentu se termin "Freak Offs" pominje 16 puta, opisujući ih kao elaborirane, postavljene performanse koje je Combs režirao, orkestrirao i često snimao, dok je također učestvovao u tim aktivnostima. Tužioci tvrde da su žrtve tokom događaja, koji su nekad trajali i po nekoliko dana, dobijale kontrolisane supstance kako bi ostale "poslušne".

Optužnica dalje navodi da su Combs i njegovi poslovni saradnici "sprovodili djela nasilja, prijetnje fizičkim i reputacionim povredama i verbalno zlostavljanje". Ova djela su uključivala otmice i paljevine kada su pojedinci koji su svjedočili navodnom zlostavljanju dovodili u pitanje njegov autoritet ili reputaciju.

S obzirom da se na internetu proširila priča da su mnogi poznati bili prisutni na zabavama, sada je dostupan i spisak do sada potvrđenih ličnosti koje su odlazile na zabave koje organizuje P. Diddyja.

Prema PageSix-u, poznate ličnosti koje su često posjećivale zabave P. Diddyja su: Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher, Jennifer Lopez, Paris Hilton, Kim Kardashian, Howard Stern, Kelly Osbourne, Aretha Franklin, Martha Stewart, Tommy Lee, Pamela Anderson, Regis Philbin, Vera Wang, Jay Z, Beyonce, Usher, Mariah Carey i Nick Cannon.

Pored njih tu su bili i tada maloljetni Justin Bieber, Rihanna, Asap Rocky, LeBron James, Michael Jordan, Demi Lovato, Lil Uzi, Naomi Campbell, ali i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak