Dijeta Sulejmana i Šeherzade: U kratko vrijeme on smršavio 14, a ona 7 kg, ovo im je bio jelovnik

0
Radiosarajevo.ba
Dijeta Sulejmana i Šeherzade: U kratko vrijeme on smršavio 14, a ona 7 kg, ovo im je bio jelovnik

Turski glumci Halit Ergenc (52) i Berguzar Korel (40) predstavili su se domaćoj publici kao Onur i Šeherezada u seriji 'Hiljadu i jedna noć' koja se u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj počela emitirati 2010. godine.

Poznato je da su od 2009. u skladnom braku, kao i da su više puta imali priliku poslovno sarađivati. Između ostalog, to se dogodilo i u seriji 'Ti si moja domovina' 2016. u kojoj su također tumačili zaljubljeni par.

Halit je utjelovio Cevdeta dok je njegova supruga i kolegica bila lijepa Azize, a zanimljivo je da su se morali malo pomučiti prije snimanja serije. Ne samo glumački i u učenju teksta već su trebali na dijetu.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Istina, to je bila obaveza samo Halitu, ali je Berguzar mu je odlučila biti podrška. Glumac je, naime, imao zadatak glumiti vojnika u grčkom zarobljeništvu tokom balkanskih ratova, a kako bi vjerno prikazao izmučenog zatočenika, morao se riješiti viška kilograma.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ch1uLFPgo_s/[/instagram] 

Kako su kasnije pričali, dijetu je osmislila Berguzar, a poslije samo mjesec i pol dana on je izgubio 14 kilograma, dok je ona imala sedam kilograma manje i to dok su bili na napornim cjelodnevnim snimanjima.

'Izbacio sam šećer iz prehrane, zatim namirnice s glutenom kao i mliječne proizvode. Zapravo, mogu reći da sam bio uglavnom na sirovoj hrani', objasnio je glumac. 

Kako su tada pisali mediji, Halit je na setu jeo: đumbir, zelene jabuke, mrkvu, ciklu, sirov špinat i celer, prenosi Story

Često je jeo i juhu od bundeve i salatu od kvinoje, a kada je riječ o pićima, obično su to bili limunada i sok od žitarica. 

Što se tiče poslastica, par ni to nije sebi uskraćivao pa su konzumirali desert od mente, naranče, kakao praha i hurme. Bilo je tu i slanih grickalica: krekeri od badema i sjemena lana ili indijskog oraha, kakao maslaca i badema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak