Turska zvijezda Halit Ergenc stigao u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
 Turska zvijezda Halit Ergenc stigao u Sarajevo

Turska glumačka zvijezda Halit Ergenc, u regiji i šire poznat po ulozi osmanskog sultana Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, stigao je jutros u Sarajevo, javlja Anadolu Agency. 

Ergenc u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boravi kao jedan od gostiju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), koji se održava od 15. do 23. augusta. On je stigao jutarnjim letom Turkish Airlinesa, a večeras će se pojaviti i na crvenom tepihu.

"Jako sam uzbuđen. Prvi put ću prisustvovati SFF-u o kojem sam stvarno mnogo čuo. Jako sam sretan što imam ovu priliku iako neću ostati dugo. Nadam se da ću imati priliku da ponovo dođem u budućnosti, jer ranije nisam bio u Sarajevu", rekao je. 

On je rekao i kako zna da su Bosanci i Hercegovci jako prijatan i gostoljubiv narod, iako, kako je rekao, imaju jako bolnu historiju.

"Uprkos tome ovdašnji ljudi čvrsto stoje na nogama i puni su života. Nadam se da ću sve bolje da upoznam tokom svog boravka ovdje", dodao je.

Da Ergenc dolazi u Sarajevo kako bi prisustvovao jednom dijelu SFF-a za AA je ranije potvrdio ataše za kulturu i turizam pri turskoj ambasadi u Sarajevu Soner Sahin.

Ergenc će već sutra napustiti bh. prijestolnicu.

Halit Ergenc rođen je 30. aprila 1970. u Istanbulu. Ovaj turski pozorišni i filmski glumac diplomirao je na uglednom Univerzitetu Mimar Sinan, a oženjen je poznatom glumicom Berguzar Korel, poznatoj po ulozi Šeherzade u seriji 1001 noć, s kojom ima sina Alija.

Ergenc je bosanskohercegovačkoj i javnosti u regiji također poznat i po ulozi Onura Aksala, u seriji 1001 noć, u kojoj je igrao glavnu mušku ulogu. 

Ergenc je glumio u filmovima Dersimiz Ataturk, Devrim Arabaları, Babam ve Oglum i Hic Yoktan Ask.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije