Danijela Martinović o svojoj knjizi "Tuširanje duše": "Samu sebe sam iznenadila s mislima"

0
Radiosarajevo.ba
Danijela Martinović o svojoj knjizi "Tuširanje duše": "Samu sebe sam iznenadila s mislima"

Muzička umjetnica Danijela Martinović (51) nedavno je objavila knjigu "Tuširanje duše", o kojoj je u petak progovorila u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Započela je čitanjem jednog odlomka, a onda je pričala o svom novom uspjehu.

"Nemate pojma. Odrasla sam pjevajući. Pjevanje je moj zrak, pjevanje je moje disanje, nešto na što sam se navikla, nešto s čim sam srasla. Ovo što se sad događa s pisanjem je jedno potpuno novo iskustvo, jedno ushićenje da ga stvarno nemam s čim usporediti", rekla je Danijela.

Danijeli pak ovo nije prva knjiga. Napisala je tri slikovnice za djecu te dvije knjige motivacijskih poetskih zapisa. 

Denver pokazao da je najjači kada ga svi otpišu: Nikola Jokić imao magičnu noć i iznenadio sve

"To su kratke forme, one su mi bliske, jako prirodno to radim. Ipak, za veću formu treba imati glavu i rep, treba se znati snaći u tome. Ja nisam baš vjerovala da sam to u stanju. Onda sam upoznala svog mentora. On mi je vremenom postao mentor, Branislav Glumac, koji je bio moj vjetar u leđa. On je vjerovao u mene više nego što sam ja u tom trenutku vjerovala u sebe", otkrila je Danijela.

Pjevačica je otkrila i zašto je knjizi dala ime "Tuširanje duše".

Danijela Martinović uoči 52. rođendana pokazala figuru u bikiniju

"Sebe sam samu iznenadila s nekim mislima, nisam ni svjesna, to samo curi iz mene. Tek možda nakon dan, dva mogu pročitati tekst i vidjeti što se tu stvarno dogodilo. Ja sam inače ranoranilac, volim jutra i mir, gledati kako se budi život. Branislav je jednako takav pa bi ja njega uzbuđeno zvala i čitala na telefon što sam do tad napisala. Kad sam mu spomenula u rečenici: "Tuširanje duše", on je odmah zastao i rekao: "Ajde to zapamti, ne znaš gdje će te put pisanja odvesti, ali možda bi to bila dobra ideja za naslov", rekla je Danijela.

Martinović je ispričala i kako je bila iznenađena koliko je pisanje knjige bilo terapeutski, a ohrabrila je i druge da počnu pisati, iako možda i neće biti objavljeno, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak