Čekala ih je sa tortom, a oni se nisu pojavili: Kako su Harry i Meghan povrijedili Elizabetu?

0
Radiosarajevo.ba

Prošle su točno dvije godine otkako je preminula najdugovječnije britanska vladarica kraljica Elizabeta II.

Na tron je zasjena sa samo 25 godina, kad je preminuo njen otac kralj George VI. i vladala je 70 godina do svoje smrti 8. septembra 2022. godine. Na prijestolju ju je naslijedio sin, kralj Charles, koji trenutno vodi bitku s rakom.

Povodom godišnjice kraljičine smrti na službenom Instagram profilu kraljevske porodice objavljeno je tužno sjećanje na nju.

Sinner uništio američki san Fritzu: Najbolji teniser svijeta osvojio US Open

Elizabeta je nekoliko mjeseci svoje smrti doživjela veliko poniženje, koje su joj priredili unuk princ Harry i njegova supruga Meghan.

Kada je njena praunuka Lilibet, koja je po njoj dobila ime, slavila prvi rođendan, kraljica joj je priredila slatko iznenađenje. Elizabeta je za Lilibet naručila tortu s jednom svjećicom, ali vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu joj doveli praunuku.

Umjesto toga, Harry i Meghan su organizirali piknik za Lilibet na imanju Frogmore Cottage, gdje kraljica nije mogla doći jer tada nije bila mobilna. Bivši batler kraljevske porodice Paul Burrell ispričao je kako je kraljica pokušala odvojiti vremena za praunuku, ali su Sussexi to sasjekli u korijenu.
 
Harry i Meghan su rođendan kćerkice proslavili 4. juna 2022. godine i otišli su narednog dana.
 
"Vidjela ju je dan ranije, ali za njen rođendan je kraljica naručila rođendansku tortu s jednom svjećicom. Nikada se nisu pojavili i svjećica nije otpuhana. Sljedećeg dana je pitala žele li doći na čaj, ali već su otišli', rekao je Burrell za The Mirror.

"Kako to misliš da su otišli? O, ne, nikad se nisu javili", bila je tada reakcija kraljice, tvrdi bivši kraljevski batler.

Kraljevski ekspert Robert Lacey otkrio je i da su Meghan i Harry odbili dvije posebne pozivnice za druženje s porodicom 2019. godine. Kraljica ih je zvala u Balmoral, a potom i u Sandringham, ali oni su umjesto toga odlučili provesti šest sedmica u Kanadi, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak