Tost od sira neće biti 'dosadan' uz ovaj recept: Ključ je u ovim začinima
Tost sa sirom je jedno od omiljenih jela koje se može servirati kao brza užina ili večera, pa čak i doručak.
Zvijezda emisije Served na Kanalu 4, Georgia Hughes, nedavno je u videu na TikToku podijelila kako podiže skromni recept za sir na tostu na viši nivo.
Sve što vam treba je nekoliko sastojaka. Georgia je rekla: "Prestanite praviti dosadni sir na tostu. Ovo je moj jednostavan tost sa sirom."
Publika uživala: U Narodnom pozorištu ponovo izveden mjuzikl "Sarajevo, moje drago"
Da bi običnom siru na tostu dali dodatni okus, Georgia koristi kombinaciju začina koji podsjećaju na okuse Indije. Trebat će vam malo curryja u prahu, kurkume, kumina, malo sjeckanog korijandera, malo čilija i mladog luka.
Georgia je opisala recept kao jedan od "najlakših ručkova" koje ćete ikada napraviti. Najteži posao je miješanje preljeva od sira.
Savjeti poznatog kuhara: "Ovo je najbolji način da ubijete bakterije na dasci za rezanje"
Da bi tost bio još sočniji, naribajte obilnu količinu cheddar ili mozzarella sira na vrh tosta. Za malo "kiselosti" pospite tost sjeckanim crvenim lukom i dodatnim korijanderom.
"Samo dodavanjem par sastojaka, dobijate mnogo više ukusa nego običan sir na tostu", kazala je.
Tost se može peći ispod roštilja osam minuta ili u fritezi na vrući zrak šest minuta, piše Express.co.uk.
Sastojci
- Dvije kriške hljeba
- 1/2 čilija, sitno nasjeckanog
- Mala šaka korijandera, sitno nasjeckanog
- 1/2 kašičice kari praha
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice kima
- Četiri kašike krem sira
- Jedan mladi luk, sitno narezan
- 30 g mješavine cheddara i mozzarelle
- Sjeckani crveni luk
Priprema
1. U maloj posudi pomiješajte nasjeckanu čili papričicu, sjeckani korijander, curry prah, kurkumu, kumin, krem sir i mladi luk dok se dobro ne sjedine i ravnomjerno začine.
2. Obilno premažite svaku krišku hljeba začinjenom smjesom krem sira, pokrivajući je sve do rubova kako ne bi zagorjela.
3. Na svaku krišku stavite mješavinu naribanog sira, malo sitno nasjeckanog crvenog luka i malo dodatnog korijandera.
3. Stavite peći oko osam minuta ili dok se sir ne otopi i ne porumeni.
4. Alternativno, pecite u fritezi na vrući zrak na 180 stepeni Celzijevih šest minuta dok ne postane hrskavo i ljepljivo.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.