Ne može ukusnije: Napravite Monte Cristo sendvič i uživajte u doručku

0
Radiosarajevo.ba
Ne može ukusnije: Napravite Monte Cristo sendvič i uživajte u doručku

Sendvič je omiljena hrana brojnih, a često složimo jedan kada idemo na posao ili uz šoljicu kafe za doručak.

Donosimo vam recept za jedan od najpoznatijih i najukusnijih sendviča na svijetu, koji će vas zasigurno držati sitima dok ne bude vrijeme za ručak.

Ukusna prepečena šunka, sir i dvije kriške hljeba su sve što trebate.

Hasija Borić pozvala njemačku historičarku u Sarajevo: "Dođite na božićno-bajramske kolače"

Sastojci

  • 2 kriške hljeba
  • 1 kašičica majoneze
  • 1 kašičica pripremljenog senfa
  • 2 kriške šunke
  • 1 kriška sira
  • 1 veliko jaje
  • ½ šolje mlijeka

Priprema

1. Premažite majonezu s jedne strane kriške hljeba. Premažite senf s jedne strane preostale kriške hljeba.

Tajna svjetskih kuhara: Za najbolji paradajz sos ne štedite sa ovom namirnicom

2. Naizmjenično složite kriške šunke i sira.

3. Zatvorite sendvič preostalom kriškom hljeba, stranom s majonezom prema dolje.

4. U plitkoj posudi umutite jaje i mlijeko dok se dobro ne sjedine. Lagano namastite malu tavu na srednjoj vatri.

5. Umočite sendvič u smjesu od jaja da se obloži s obje strane.

6. Prebacite sendvič u vruću tavu i pecite dok ne porumeni sa obje strane i dok se sir ne otopi.

Poslužite vruće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak