Kremasto savršenstvo bez pečenja: Donosimo recept za čokoladnu tortu bez pečenja

0
Radiosarajevo.ba
Kremasto savršenstvo bez pečenja: Donosimo recept za čokoladnu tortu bez pečenja

Savršena poslastica kada želite nešto brzo, osvježavajuće i efektno. Lagana, kremasta i neodoljivo čokoladna poslastica koja se priprema bez rerne. 

Sastojci

Za podlogu:

  • 200 gr kakao ili Oreo keksa (bez kreme)
  • 80 gr putera (otopljenog)

Za fil:

Sarajevo "prodisalo", vjetar rastjerao smog: Pogledajte očaravajuće prizore decembarske noći

  • 500 ml mlijeka
  • 2 praška za puding od vanile (bez šećera)
  • 100 gr šećera
  • 200 gr omekšalog putera
  • 250 gr maskarpone sira ili krem sira za cheesecake

Za glazuru:

  • 150 gr crne ili mliječne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake (30% masnoće)

Priprema

1. Podloga:

Samljeti keks u blenderu ili staviti u kesu i usitniti valjkom. Pomješati sa otopljenim puterom i ravnomjerno rasporediti u pleh (20×30 cm). Dobro pritisnuti i staviti u frižider da očvrsne.

2. Fil:

Skuhati puding sa mlijekom i šećerom, pa ostaviti da se ohladi. Umutiti puter pjenasto, postepeno dodavati ohlađeni puding, zatim maskarpone. Miješati dok krem ne postane potpuno gladak. Rasporediti preko podloge i zagladiti.

3. Glazura:

Zagrijati slatku pavlaku do tačke ključanja. Dodati nasjeckanu čokoladu i mješati dok se ne istopi u glatku smjesu. Preliti preko krema i ravnomjerno rasporediti.

4. Hlađenje:

Tortu ostaviti da se hladi najmanje 4 sata, a idealno preko noći, prenosi Novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak