Dolcela recept | Kuhane jabuke s pudingom – Brz i zdrav desert pun okusa
Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Ako tražite lagan, brz i ukusan desert koji će oduševiti sve generacije, kuhane jabuke s pudingom su savršen izbor! Ovaj jednostavan recept spaja prirodnu slatkoću jabuka s kremastim pudingom, stvarajući desert koji je idealan za hladne dane ili lagani slatkiš nakon ručka.
Sastojci
- 4 jabuke
- 1 vanilin šećer Dolcela
- 1 vrećica pudinga vanilin Dolcela
- 500 ml mlijeka (0,9% masnoće)
- 2 cimet šećera Dolcela
Priprema
Pripremite jabuke – Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kriške ili polovice.
Max Verstappen osvojio pole poziciju uoči odlučujuće utrke za titulu prvaka Formule 1
Skuhajte jabuke – U šerpu sipajte malo vode, dodajte jabuke i kuhajte ih na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekšaju. Po želji, dodajte malo cimeta za dodatnu aromu.
Napravite puding – U međuvremenu, u 100 ml mlijeka razmutite puding u prahu i šećer. Ostatak mlijeka zagrijte, a zatim umiješajte smjesu s pudingom i kuhajte dok ne postane gust.
Spojite desert – Mekane jabuke stavite u zdjelice i prelijte toplim pudingom.
Poslužite i uživajte – Po želji, desert možete posuti mljevenim orasima ili bademima za dodatnu hrskavost.
Savjeti za savršen rezultat
Jabuke možete kuhati u soku od narandže za dodatnu svježinu i citrusnu notu.
Umjesto šećera, možete koristiti med ili javorov sirup za zdraviju verziju.
Ovaj desert je odličan i topao i hladan, pa ga možete pripremiti unaprijed i uživati kada poželite.
Kuhane jabuke s pudingom su jednostavan, a opet neodoljiv desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Isprobajte recept i uživajte u bogatstvu okusa!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.