Dolcela recept | Kuhane jabuke s pudingom – Brz i zdrav desert pun okusa

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Kuhane jabuke s pudingom – Brz i zdrav desert pun okusa

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Ako tražite lagan, brz i ukusan desert koji će oduševiti sve generacije, kuhane jabuke s pudingom su savršen izbor! Ovaj jednostavan recept spaja prirodnu slatkoću jabuka s kremastim pudingom, stvarajući desert koji je idealan za hladne dane ili lagani slatkiš nakon ručka.

Sastojci

  • 4 jabuke
  • 1 vanilin šećer Dolcela
  • 1 vrećica pudinga vanilin Dolcela
  • 500 ml mlijeka (0,9% masnoće)
  • 2 cimet šećera Dolcela

Priprema

Pripremite jabuke – Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kriške ili polovice.

Max Verstappen osvojio pole poziciju uoči odlučujuće utrke za titulu prvaka Formule 1

Skuhajte jabuke – U šerpu sipajte malo vode, dodajte jabuke i kuhajte ih na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekšaju. Po želji, dodajte malo cimeta za dodatnu aromu.

Napravite puding – U međuvremenu, u 100 ml mlijeka razmutite puding u prahu i šećer. Ostatak mlijeka zagrijte, a zatim umiješajte smjesu s pudingom i kuhajte dok ne postane gust.

Spojite desert – Mekane jabuke stavite u zdjelice i prelijte toplim pudingom.

Poslužite i uživajte – Po želji, desert možete posuti mljevenim orasima ili bademima za dodatnu hrskavost.

Savjeti za savršen rezultat

Jabuke možete kuhati u soku od narandže za dodatnu svježinu i citrusnu notu.

Umjesto šećera, možete koristiti med ili javorov sirup za zdraviju verziju.

Ovaj desert je odličan i topao i hladan, pa ga možete pripremiti unaprijed i uživati kada poželite.

Kuhane jabuke s pudingom su jednostavan, a opet neodoljiv desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Isprobajte recept i uživajte u bogatstvu okusa!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak