Brz i ukusan doručak: Za savršen tost od sira vam je potrebno ovo

0
Radiosarajevo.ba
Brz i ukusan doručak: Za savršen tost od sira vam je potrebno ovo

Tost sa sirom jedno je od najjednostavnijih, ali i najukusnijih jela koje se može pripremiti u svega nekoliko minuta.

Iako mnogi vole dodavati razne začine ili sosove, stručnjaci tvrde da je tajna savršenog tosta u pravom izboru osnovnih sastojaka. Blogerica Jules sa stranice Stone Soup otkrila je kako napraviti najukusniji tost sa sirom koristeći samo tri ključne namirnice.

Prema njenim riječima, najbolji rezultat postiže se kombinacijom oštrog irskog cheddar sira, rustičnog hljeba i kvalitetnog maslaca. "Nakon što probate ovu verziju, više se nećete vraćati starim metodama. Nema više zagorenih rubova dok pokušavate dobiti zlatni sir, niti hladnog dna i vrućeg vrha", poručila je Jules.

Večer za pamćenje u Domu Mladih: Marko Louis zagrijao srca sarajevske publike

Priprema počinje zagrijavanjem rerne na 250 stepeni. Dvije kriške hljeba obilno se premažu maslacem i polože na pleh obložen papirom za pečenje. Nakon tri minute pečenja, kad se maslac otopi, hljeb se izvadi iz rerne i ravnomjerno prekrije cheddar sirom, a zatim se vraća u rernu na još oko pet minuta, dok se sir potpuno ne otopi i blago ne porumeni.

Jules naglašava da je količina sira stvar ličnog ukusa, ali da je važno da svaka površina hljeba bude dobro prekrivena. Tako se postiže potpuna, bogata tekstura i maksimalan ukus. Ovaj jednostavan pristup pokazao se kao najpouzdaniji način za savršen tost sa sirom koji je hrskav na rubovima, a savršeno mekan i topao u sredini.

Za one koji žele nešto složeniji ukus, Jules predlaže malu nadogradnju: uz osnovna tri sastojka, dodati kašičicu senfa i kašiku majoneze. Ova kombinacija, tvrdi ona, daje dublji, bogatiji okus i čini tost još ukusnijim, bez potrebe za pretjeranim eksperimentisanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak