Zvijezda 'Peaky Blindersa' uhapšena zbog kokaina, tvrdi da se 'uživljavao' u ulogu

0
Radiosarajevo.ba

Glumac iz serije Peaky Blinders, Paul Anderson, kažnjen je zbog posjedovanja droge, navodi The Guardian.

Anderson, fanovima serije poznatiji kao Arthur Shelby, prošlog četvrtka završio je na sudu za prekršaje u Highbury Corneru nakon što je optužen za posjedovanje kokaina klase A, zajedno s amfetaminima klase B i dvije supstance klase C na recept. Na kraju se izjasnio krivim po sve četiri tačke optužnice.

Tužilac Kevin Kendridge rekao je da je Anderson uhvaćen s drogom na Boxing Day (26. decembar, dan nakon katoličkog Božića), kada je menadžer jednog paba pozvao policiju u blizini njegove kuće.

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Menadžer je policiji prijavio da je upozoren na isparenja kreka kokaina (kokain koji se konzumira udisanjem u pluća) koji su dolazili iz toaleta za invalide. Navodno ga je Anderson tamo ostavio.

U policijskom izvještaju stoji da je Anderson u toaletu pronađen sa jednim mladićem i 17-mjesečnom bebom te da je priveden u policijsku stanicu, nakon što su pronašli kokain i omot od smeđeg praha za koji je otkriveno da je amfetamin, zajedno sa diazepamom i pregabalinom.

"Okrivljenog ćete prepoznati po veoma intenzivnoj ulozi koju je igrao u nedavnom televizijskom programu. Često je po njemu i prepoznat te daje sve od sebe da ugodi obožavaocima svog rada uvlačeći se u lik kojeg igra. Bio je prepoznat tog dana i pokušao je glumiti lika za ove ljude. A zbog načina života koji vodi, ljudi ga često podstiču na to. On se našao u nezgodnoj situaciji i trebao je imati snage da kaže ne", rekao je Andersonov advokat.

U suštini, advokatova odbrana bila je to da je njegov klijent nedavno igrao ulogu ovisnika o drogi, te da je sa sobom imao narkotike u slučaju da njegovi fanovi zatraže da im kratko izimitira lika kojeg su vidjeli na televiziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak