Ovo je top 5 najboljih božićnih filmova svih vremena: Koji je vaš favorit?

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je top 5 najboljih božićnih filmova svih vremena: Koji je vaš favorit?

Božićnih filmova ima zaista mnogo, gotovo svake godine izlaze novi, ali svi imamo svoj omiljeni božićni klasik koji jednostavno moramo pogledati u ovo praznično vrijeme. Da li je to Sam u kući, Divan život ili Najluđi Božić?

Esquire je sastavio popis najboljih božićnih filmova svih vremena, a mi smo izdvojili top pet najboljih božićnih filmova.

Na vrhu popisa je klasik Divan život (It's a Wonderful Life), jedan od najpoznatijih i najemitiranijih božićnih filmova. Redovito se prikazuje za Božić na televizijskim prenosima širom svijeta i stekao je status klasika.

Prvoj dami Sirije dijagnostikovana leukemija nakon što se izliječila od raka dojke

Odmah iza njega je Najluđi Božić (National Lampoon's Christmas Vacation) iz 1989. godine, popularna komedija koja prikazuje nevolje obitelji Griswold, s Chevyjem Chasom i Beverly D'Angelo u glavnim ulogama.

Na trećem mjestu je Božićna priča (A Christmas Story) iz 1983., nagrađena nagradom Genie za scenarij i režiju. Slijede je Bijeli Božić  (White Christmas) i Sam u kući (Home Alone), a popis zaključuje istoimeni božićni klasik iz 1951. godine.

Koji je vaš omiljeni božićni film svih vremena? Recite nam u anketi!

/ Anketa

Koji je vaš omiljeni božićni film svih vremena?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak