Snima se nova spin-off serija o Johnu Wicku, radnja će pratiti četvrti film

0
Radiosarajevo.ba
Snima se nova spin-off serija o Johnu Wicku, radnja će pratiti četvrti film

Lionsgate Television objavio je da planira seriju koja će se nastaviti na filmove. Radnog naziva John Wick: Under the High Table, serija će se radnjom nastaviti događaje iz Johna Wicka 4 i donijet će nove likove uz poneke stare.

"John Wick ostavio je svijet iza kojeg stoji Visoki stol u lošoj poziciji pa će mnogo novih likova htjeti zauzeti vodeću poziciju, dok će neki od poznatih iz franšize ostati vjerni starom poretku. Serija će spojiti novo i staro i gurnuti Wickov svijet u novo doba", stoji u zvaničnom opisu serije.

Seriju radi ekipa koja stoji iza John Wick filmske franšize. Chad Stahelski, s kojim je Lionsgate postigao dogovor oko preuzimanja kreativne kontrole nad franšizom, režirat će pilot epizodu i jedan je od izvršnih producenata kao i Keanu Reeves, Basil Iwanyk te Erica Lee, a Robert Levine (The Old Man, Black Sails) napisat će scenarij i bit će showrunner serije. Iako je Lionsgate počeo s razvojem, još nije poznato koja mreža ili streaming servis će je otkupiti.

Luda proslava: Đoković se popeo na leđa Troickom, a onda su počeli trubači

Nakon četiri hit filma o Johnu Wicku navodno je u planu i peti, a slijede nam i spin-off Ballerina (John Wick Presents: Ballerina) s Anom de Armas u glavnoj ulozi, zatim spin-off film o liku Donniea Yena, plaćenom ubici Cainu, a trodijelna serija The Continental: From the World of John Wick, koju je Lionsgate također producirao, prošle je godine bila predstavljena na streamingu Peacock.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak