Potvrđen četvrti dio "Spider-Mana": Hoće li se Peteru Parkeru ovaj put pridružiti Miles Morales?

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđen četvrti dio "Spider-Mana": Hoće li se Peteru Parkeru ovaj put pridružiti Miles Morales?

Marvelov filmski univerzum (MCU) zvanično dobija svog Spider-Mana 4, jer je glavni glumac Tom Holland potvrdio da snimanje počinje tokom ljeta 2025.

Holland je konačno potvrdio nastavak filma Spider-Man: No Way Home u emisiji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, jednostavno rekavši: "Dešava se."

Iako su razne osobe iz Marvel Studiosa već neko vrijeme komentarisale potencijalni četvrti Spider-Man film, ovo je prva zvanična potvrda da film definitivno dolazi.

Detalji ubistva: U mostarskom zatvoru ubijen Denis Sadiković

"Sljedećeg leta počinjemo sa snimanjem. Sve je spremno. Skoro smo tamo. Super je uzbudljivo, jedva čekam", rekao je Holland.

Nisu podijeljeni detalji o radnji filma Spider-Man 4, iako se pretpostavlja da će nastaviti tamo gde je prethodni film stao. Holland je ranije rekao da mu je scenarij "zapaliо vatru" i izrazio želju da u MCU uvede protagonistu filma Into the Spider-Verse, Milesa Moralesa.

"Ako bih bio dovoljno sretan da nekako dovedem Milesa Moralesa u svoj Spider-Man univerzum i MCU, volio bih da uradim za jednog mladog klinca ono što je (Robert Downey Jr.) uradio za mene", izjavio je Holland.

Posljednji film je imao prilično tragičan završetak, pa upozorenje za spoilere slijedi. Nakon što je otvorio rupu u multiverzumu, Hollandov Spider-Man je morao da izbriše sebe iz sjećanja svih koje je volio kako bi popravio stvari. To znači da njegova devojka MJ, najbolji prijatelj Ned, i svi ostali u svijetu, više ne znaju da on postoji.

U posljednjoj sceni vidimo Hollandovog Petera Parkera kako se seli u skromni stan u New Yorku, u scenama koje podsjećaju na originalni Spider-Man film Tobeyja Maguirea što možda nagovještava manju, prizemniju avanturu u odnosu na galaktičke i multiverzumske zaplete u kojima je nedavno učestvovao.

Ovo bi bio savršen trenutak za pojavu Moralesa, jer se on obično pojavljuje kao mlađi, neiskusni Spider-Man pored starijeg Parkera. Međutim, fanovi će morati da sačekaju kako bi vidjeli kako će se film odvijati, a s obzirom na to koliko je Marvel Studios bio dobar u prikrivanju uloga Tobeyja Maguireaa i Andrewa Garfielda u posljednjem filmu, vjerovatno će proći neko vrijeme prije nego što se otkriju ključne tačke zapleta, prenosi IGN Adria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak