Nova Marvelova era: Ova tri filma će obilježiti 2024. godinu

0
Radiosarajevo.ba
Nova Marvelova era: Ova tri filma će obilježiti 2024. godinu
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Zbog štrajka sindikata SAG-AFTRA mnogi datumi Marvelovih filmova i serija su promijenjeni.

Međutim, ljubitelji Marvela željno iščekuju izlazak novih ostvarenja, od kojih će neki nesumnjivo obilježiti 2024. godinu.

Deadpool 3

Deadpool 3 će označiti novu eru za Marvelov univerzum. Film označava povratak ne samo Ryana Reynoldsa kao Deadpoola već i Hugha Jackamna kao Wolverina, uprkos tome što je glumac rekao da je završio s ulogom.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Ovo je jedan od najiščekivanijih filmova godine, a projekcija počinje 26. jula 2024. godine.

Podsjećanja radi, Marvel Enterteinment je nedavno objavio prvi teaser za nastavak Deadpoola pod nazivom Deadpool & Wolverine, koji je pregledan više od šest miliona puta u roku od pet sati.

Teaser počinje tako što Deadpoolovu rođendansku zabavu prekida Uprava za vremenske varijacije, koja je posljednji put viđena u drugoj sezoni Lokija. U teaseru nakratko vidimo i Wolverinea.

Lovac Kraven (Kraven the Hunter)

Kralj ljeta će biti film nastao u saradnji Sonyja i Marvela. Glavnu ulogu u filmu igra Aaron Taylor-Johnson, koji tumači lik Sergeija Kravinoffa, poznatog i kao Kraven. Ovaj lik nosi teret tragične sudbine koja mu je nametnula da postane najveći lovac svih vremena.

Projekcija filma počinje 30. augusta 2024. godine.

Aaron Taylor-Johnson je morao da prođe kroz ekstremnu fizičku transformaciju za ovu ulogu. Zbog rigoroznih treninga i dijete, uspio je da se ugoji 90 kilograma, što je ekstremno za glumca koji je poznat po svojoj vitkoj građi. Pored fizičke transformacije, glumac je morao da razumije emocionalna previranja i krivicu povezanu s lovom.

Venom 3

Još jedan Marvelov film koji izlazi ove godine je Venom 3.

Zasad se vrlo malo zna o ovom nastavku i još uvijek nema zvaničnog trailera. Gledaoci ne znaju šta mogu da očekuju u ovom nastavku, kao ni koji će se likovi vratiti, ali je sigurno da će se Tom Hardy pojaviti u ulozi Eddijea Brocka.

Film će početi da se prikazuje 8. novembra 2024. godine.

Prema nekim najavama gledaoci bi trailer za Venom 3 mogli da vide tek sredinom godine, jer je trailer za prethodni film objavljen pet mjeseci prije premijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije