Novi film Nicolasa Cagea ruši sve rekorde

0
Radiosarajevo.ba
Novi film Nicolasa Cagea ruši sve rekorde

Horor triler Sakupljač duša (Longlegs), koji je u američka kina stigao 12. jula, već je srušio dva rekorda.

Kako navodi portal Dexerto, uz zaradu od 58,6 miliona dolara (105,91 miliona KM) na području SAD-a, Sakupljač duša postao je komercijalno najuspješniji film produkcijske kuće Neon.

Tu titulu dosad je nosio nagrađivani triler Parazit (The Parasite), koji je osvojio Oscara. Parazit je na prostoru Sjeverne Amerike zaradio 53,3 miliona dolara (96,33 miliona KM).

Danis Tanović žestoko kritikovao Trojku: "Izgubismo i ono malo dobrog što je funkcionisalo"

Sakupljač duša također je postao najuspješniji indie horor u posljednjih deset godina, što znači da je prestigao hit horor Talk to Me, studija A24, koji je zaradio 48 miliona dolara (86,75 miliona KM) u SAD-u.

Stručnjaci pretpostavljaju da bi Sakupljač duša mogao da zaradi preko 100 miliona dolara (180,73 miliona KM) do kraja prikazivanja u kinima, što je impresivno ako uzmemo u obzir da je film imao budžet manji od 10 miliona dolara (18,07 miliona KM).

Sakupljač duša ima čak 85 posto na Rotten Tomatoesu, a najviše pohvala pokupio je Nicolas Cage za svoju izvedbu.

Cage je u filmu igrao misterioznog serijskog ubicu kojem na kraj pokušava da stane FBI agentkinja, koju glumi Maika Monroe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak