Hoće li se Biden povući iz predsjedničke utrke? Otkrio je pod kojim okolnostima bi to uradio

0
AA
Hoće li se Biden povući iz predsjedničke utrke? Otkrio je pod kojim okolnostima bi to uradio

Američki predsjednik, Joe Biden, u intervjuu BET vijestima, nagovijestio je da bi mogao razmisliti o odustajanju od predsjedničke trke ako mu to doktori savjetuju zbog "zdravstvenog stanja".

Ova izjava dolazi u trenutku kada demokrate vrše sve veći pritisak na njega da se povuče.

"Ako bi došlo do (prigušenog) nekog zdravstvenog stanja koje se pojavilo, ako bi neko, ako bi doktori, došli kod mene, rekli, 'imate taj problem'. Ali napravio sam ozbiljnu grešku u cijeloj debati“, rekao je Biden Edu Gordonu iz BET-a tokom intervjua.

Nezaboravni ljetni provod uz kralja festivala: Jägermeister seli najluđi provod na Tjentište

Ovaj ragovor je vođen prije nego što je Bijela kuća objavila kasno u srijedu da je Biden pozitivan na COVID-19, navodeći da su njegovi simptomi blagi.

Biden je do sada govorio različite stvari o tome šta bi ga moglo navesti da se povuče.

[twitter]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/americki-predsjednik-joe-biden-ima-koronu/553681[/twitter]

Nakon lošeg nastupa na debati, 5. jula je rekao za ABC News da ga samo "Svemogući Gospod" može uvjeriti da odstupi.

Na pitanje Georgea Stephanopoulosa iz ABC-a da li bi se povukao ako bi bio uvjeren da ne može pobijediti Donalda Trumpa, Biden je odgovorio:

"Pa, zavisi od... ako svemogući Gospod dođe dolje i kaže mi to, mogao bih to učiniti".

Prije sedmicu dana, tokom konferencije za novinare, Biden je izjavio da će ostati u trci osim ako mu njegovi saradnici ne kažu da nema šanse da osvoji drugi mandat.

"Ne, osim ako se ne vrate i kažu: 'Nema šanse da pobijedite'. To niko ne kaže, ni jedna anketa”, rekao je Biden novinarima.

U intervjuu za BET, Biden je u početku namjeravao biti "prelazni kandidat", prenoseći vodstvo, ali se osjećao primoran da nastavi zbog trenutne političke klime.

"I mislim da sam pokazao da znam kako da uradim stvari za zemlju, uprkos činjenici da nam je rečeno da to ne možemo da uradimo. Ali ima još toga da se uradi, a ja oklijevam da odustanem od toga", dodao je.

Ranije u utorak, Biden je izrazio snažnu podršku potpredsjednici Kamali Harris, podržavši je kao "sjajnu potpredsjednicu" i navodeći da je ona sposobna da služi kao "predsjednica SAD-a" tokom govora na nacionalnoj konvenciji NAACP u Las Vegasu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak