Fantastični sarajevski bend Lucid Dreamers objavio novi singl: Poslušajte Stronger Than Light

0
Radiosarajevo.ba
Fantastični sarajevski bend Lucid Dreamers objavio novi singl: Poslušajte Stronger Than Light

Sarajevski muzički projekat Lucid Dreamers nastavlja dalje sa objavljivanjem svog novog materijala. Ovaj put je riječ o drugom singlu pod nazivom "Stronger Than Light".

Kao i za prethodni singl "Confession", muziku i tekst potpisuje Azra Bulić Saračević koja je u ovom projektu i vokal, a bass gitaru, produkciju, mix i mastering je radio Emir Saračević. Svojim gitarskim vanserijskim vještinama aranžman je upotpunio stalni član ovog projekta Harun Pezo.

Premijera sarajevskog bend Lucid Dreamers: Iskreni rock s daškom sevdaha

Također, i ovaj put za bubnjem je genijalni Adnan Teskeredžić, a za klavijaturama mladi i talentovani Armin Jusuframić. Važnu ulogu u projektu imala je Sanja Kapetanović koja je prva priskočila u pomoć i time doprinijela razvoju pjesme.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Svoje lucidne snove vizualizirali su prvim ranim verzijama Midjourney Artificial Intelligence text-to-image modela, u julu 2022, koristeći metafore iz teksta pjesme kao ulazne komande, dajući mašini potpunu slobodu da je razumije i interpretira na svoj način.

Za ovaj dio posla se pobrinuo ekspert Davor Vidović - Videor.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak