"Deadpool & Wolverine" osvojio svjetska kina: Ovakvo otvaranje se odavno ne pamti

0
Radiosarajevo.ba
"Deadpool & Wolverine" osvojio svjetska kina: Ovakvo otvaranje se odavno ne pamti

Dugoočekivani i najavljivani Deadpool & Wolverine uspio je u premijernom vikendu prestići sva očekivanja kad je u pitanju zarada.

Zabavna avantura, koja sa sobom nosi oznaku R, spojila je dvojicu možda najpopularnijih Marvelovih stripovskih junaka i to je rezultiralo apsolutnim oduševljenjem širom svijeta, a prve brojke pokazuju da su ljudi zaista pohrlili u kina pogledati ovaj dvojac.

Prvi MCU film s oznakom R i prvi film koji je uveo omiljenog Wolverinea u priču u svom je premijernom vikendu prikazivanja zaradio 205 miliona dolara (370,49 miliona KM) u Sjevernoj Americi što je osmo najbolje otvaranje na tom tržištu ikada (projekcije su bile maksimalno 170 miliona/307,23 miliona KM).

Otkazano takmičenje na Olimpijskim igrama: Uzalud bačeno 1,5 milijardi eura

Deadpool & Wolverine navedenom su zaradom ostvarili najbolji start za R rated film ikada, a imaju i najbolji ovogodišnji start na spomenutom tržištu čime su prestigli dosadašnjeg rekordera, također Disneyev, ali animirani film, Izvrnuto obrnuto 2 (Inside Out) koji je startao s 155 miliona dolara (280,12 miliona KM).

No, Deadpool & Wolverine rasturili su i u ostatku svijeta s visokih 233 miliona dolara (421,09 miliona KM) što nas dovodi do ukupne zarade od 438 miliona (791,58 miliona KM) – u samo nekoliko dana prikazivanja ovo je šesti film po zaradi ove godine!

Podsjetimo, za produkciju Disney je potrošio oko 200 miliona dolara (361,45 miliona KM) a za promociju još barem 100 miliona (180,73 miliona KM), ali čini se da se isplatilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak