Ben Stiller se vratio glumi nakon sedam godina, poznato zbog čega je napravio toliku pauzu

0
Radiosarajevo.ba

Tokom kasnih 90-ih i 2000-ih, Ben Stiller dominirao je filmskim platnima.

Dok je u filmovima poput Zoolandera (2001) i Pazi, lopta! (Dodgeball: A True Underdog Story, 2004) pokazao da je sposoban transformisati se u neobične likove, ulogama u Dozvola za brak (Meet the Parents, 2000) i Svi su ludi za Mary (There's Something About Mary, 1998) približio se publici.

Međutim, prošlo je puno vremena otkako smo imali prilike gledati Stillera. Tačnije, njegova posljednja glavna uloga bila je u Pričama Meyerowitza (The Meyerowitz Stories) iz 2017.

Ukrajina dobila vrijedno oružje od Njemačke, ali jedan uslov ih koči u napredovanju u Rusiji

Sada, sedam godina kasnije, ponovo se vratio glumi. Njegov film Nutcrackers otvorio je Međunarodni filmski festival u Torontu.

Stiller u filmu glumi narcisoidnog poduzetnika radoholičara zaduženog za odgoj svoja četiri nećaka nakon smrti njihovih roditelja.

Vraća se jedna od najboljih serija današnjice

No šta se tačno dogodilo, odnosno zbog čega se Stiller odlučio vratiti glumi?

Iako je njegov rediteljski debi bila romantična komedija Reality Bites iz 90-ih, 2018. godine odlučio se više usredotočiti na rad iza kamere, prvenstveno za miniseriju Bijeg iz Dannemore (Escape at Dannemora) iz 2018., a zatim jednu od najboljih serija Apple TV+, Severance.

Naučno-fantastična serija dovela je Stillera do nominacije za Emmy, nagradu Američkog udruženja reditelja i Udruženja hollywoodskih kritičara.

Produkcija druge sezone Severancea zaustavljena je zbog štrajka scenarista 2023. godine. Ovaj neočekivani razvoj događaja doveo je do toga da je raspored Bena Stillera odjednom bio otvoren za preuzimanje nove glavne uloge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak