Regionalni proizvođač čaja osvojio prestižne Superior Taste Award medalje

Promotivni tekst

Naturavita čajevi Naranča, cimet, kurkuma te Đumbir i limun osvojili su Superior Taste Award medalje koje International Taste Institute svake godine dijeli najboljim prehrambenim proizvodima na svijetu.

Od 2005. godine, International Taste Institute evaluirao je preko 15.000 prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta, a žiri prestižnih kuhara i sommeliera, uz strogu metodologiju kušanja, doprinio je da se nagrada Superior Taste Award, najpoznatiji neovisni certifikat, 100% usredotočuje isključivo na okus.

U kategoriji "čaj", ove je godine Naturavita osvojila Superior Taste Award za čak dva svoja čaja, Naranču s cimetom i kurkumom te Đumbir i limun.

Čaj Naranča, cimet, kurkuma jedan je od najpopularnijih Naturavita okusa koji osvaja prvim gutljajem. Ovaj napitak je prepoznatljiv po slatkoj "zimskoj" aromi. Pored svog neodoljivog mirisa i okusa, odličan je saveznik protiv prehlade, gripe i bronhitisa zbog svojeg bogatstva vitaminima C, B1, B9 i A te kalijem, kalcijem i vlaknima.

Čaj Đumbir i limun, koji se također nalazi među najpopularnijim čajevima, odlikuje se snažnom aromom i osvježavajućim mirisom. Za đumbir možemo reći kako je riječ o korijenu magičnih svojstava, a uz dodatak limuna, voća koje je prava riznica vitamina C, nastaje glavni zaštitnik našeg imuniteta. Osim što je fantastičnog okusa, ovaj čaj ispunjava energijom i jača organizam.

EVALUACIJA OKUSA OD STRANE VRHUNSKIH STRUČNJAKA

U International Taste Institute, evaluaciju okusa vrše neovisni profesionalni stručnjaci. Proizvode ispituje preko 200 kuhara i sommeliera iz najprestižnijih evropskih kulinarskih udruga. Članovi žirija odabrani su zbog dokazanog iskustva u kušanju te davanju konstruktivnih povratnih informacija. Njihovi talenti su prepoznati na raznim natjecanjima kuhara i sommeliera, kao i od strane renomiranih institucija poput Le Guide Michelin ili Gault & Millau.

Proizvodi se testiraju "na slijepo", uz sustavni pristup zasnovan na International Hedonic Sensory Analysis metodi. Proizvodi se pripremaju i poslužuju prema strogom protokolu koji osigurava maksimalnu objektivnost. To nije natjecanje – svaki se proizvod evaluira i ocjenjuje na temelju vlastite organoleptičke kvalitete.

NAGRADE KAO REZULTAT KONTINUIRANOG ULAGANJA SPIDER GRUPE

Naturavita, kao dio Spider Grupe, je jedan od vodećih regionalnih proizvođača čajeva ponosi se svojom strategijom "Od polja do stola" – Naturavita čajeve razvija tim stručnjaka koji brine o uzgoju i preradi bilja na vlastitim poljima u hrvatskoj Pitomači. Riječ je o najkvalitetnijim prirodnim sastojcima koji se svrstavaju u ukusne i zdrave čajne mješavine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak