Mark Zuckerberg počeo uzgajati stoku: 'Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji'

2
Radiosarajevo.ba
Mark Zuckerberg počeo uzgajati stoku: 'Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji'

Šef kompanije Meta, Mark Zuckerberg, objavio je detalje svog najnovijeg projekta.

On je na društvenoj mreži Facebook podijelio fotografiju iz restorana i naveo da kreće s uzgajanjem stoke na Havajima kako bi "pravio najkvalitetniju govedinu na svijetu".

"Goveda su vagi i angus, a odrastat će uz brašno od makadamije i pivo koje sami pravimo, također na ranču. Želimo da cijeli proces bude integrisan, lokalno i vertikalno", istakao je Zuckerberg.

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Dodao je da "jedna krava svake godine pojede hranu u vrijednosti od 5.000 do 10.000 funti, što je mnogo hektara makadamije".

"Moje kćerke pomažu u sadnji stabala i brinu se o životinjama. Još smo na početku, i napredujemo svake sezone. Od svih projekata, ovaj mi je najukusniji", zaključio je Zuckerberg.

Riječ je o kompleksu vrijednom 100 miliona dolara (178,61 miliona KM), piše Wierd, a koji se nalazi na havajskom otoku Kauai. Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno vlastitim izvorima hrane i energije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak