Travnik: BBI banka podržala zapošljavanje 5 osoba sa invaliditetom u Travniku

Promotivni tekst

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo donirala je dio novčanih sredstava za nove prostorije humanitarnog Udruženja “Sreća za sve”, koje su danas svečano otvorene u Travniku.

 Nove prostorije otvorene su na Međunarodni dan solidarnosti, a učešće u projektu podrške uzela je i Općina Travnik. U prostorijama Udruženja bit će instalirana senzorska soba sa najkvalitetnijim potrebnim aparatima, odnosno dijagnostičkim pomagalima za djecu koja su članovi udruženja.

 „U ime Udruženja i svih naših članova zahvaljujemo se BBI banci na ukazanom povjerenju i donaciji kojom smo kupili namještaj. Zahvaljujući ovim sredstvima ćemo početi sa projektom zapošljavanja koji realiziramo u saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Pet osoba sa invaliditetom počet će raditi u našim novim prostorijama i svaki dan koristiti najudobniji namještaj koji je obezbjedila BBI banka. Sretni smo da postoje institucije koje su ne samo uspješne u poslu kojim se bave već ovakvim gestom pokazuju da imaju visok nivo društvene odgovornosti. Beskrajno smo zahvalni na svemu“, kaže Emina Alispahić, osnivačica i predsjednica Udruženja „Sreća za sve“.

 Humanitarno Udruženje “Sreća za sve” Travnik osnovano je kao pomoć i podrška djeci, ali i odraslim osobama sa poteškoćama u razvoju. Misija Udruženje je poboljšati kvalitet života tih kategorija, ali i samih roditelja koji su glavni faktor za razvoj svakog djetata, a pogotovo djeteta sa kojim treba puno rada i odricanja. Udruženje okuplja 35 porodica sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak