Granta Active Drive: Pogledajte sportsku Ladu koja košta 14.700 KM

Radiosarajevo.ba
Gubitak vrijednosti ruske rublje donio je pravu blagodat tamošnjim potrošačima, pri čemu izuzetak nisu ni kupci novih automobila.

Vozila se mogu kupiti po nikad povoljnijim cijenama, a najbolji dokaz za ovu tvrdnju je Lada Granta. Ovaj automobil u osnovnoj verziji dostupan je po cijeni od 329 hiljada rubalja, odnosno 10-ak hiljada maraka.

Još povoljnija ponuda je upravo predstavljena kvazisportska verzija Active Drive. Zašto "kvazi"? Zato što je Active Drive na sredini, tačno između standardne Grante i Grante Sport.

Poput Sporta, tako je i Granta Active Drive nastala u sportskom odjeljenju AvtoVAZ-a, ali su načinjeni brojni kompromisi u cilju postizanja što niže cijene. 

Ugrađen je zadnji spojler, sportski ovjes, ali veoma mali 15-colski aluminijski točkovi s gumama 185/55 R15.  Ni serijska oprema nije škrta – sportski kožni volan, sportska sjedišta, putni računar, klima-uređaj, grijana prednja sjedala, audio sistem (FM, USB, SD kartica, Bluetooth, Hands Free) s četiri zvučnika...

Za pogon je zadužen 1,6 litarski 16-ventilski benzinski motor snage 106 "konja", spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem.

Poslastica dolazi na kraju. Cijena? Svega 474.900 rubalja, odnosno 14.700 KM! Ovako opremljen i motoriziran automobil u nekim drugim cjenovnicima je nerijetko i dvostruko skuplji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak