Ovo je Lamborghini Monterossa Speedster, ‘najbolji Lamborghini Gallardo na svijetu‘

0
Radiosarajevo.ba

Ekipa iz DRVN Concepts stvorila je ono što zovu 'najboljim Lamborghinijem Gallardom na svijetu', a riječ je o Monterossi koji je u suštini Gallardo s otvorenim krovom koji žrtvuje karoserijske ploče u ime užitka u vožnji i jednog potpuno drugačijeg iskustva.

'Ovaj superautomobil ograničene proizvodnje napada vaša osjetila, nudeći najmoćniju dozu dobrote italijanskog superautomobila dostupnu danas', kažu iz kompanoije.

U planu je izrada samo 15 primjeraka, a kada su u pitanju superautomobili, Lamborghiniju je nemoguće zamjeriti da je 'dosadan'. Zapravo, Lamborghini je svoju marku izgradio na tome da bude "mašina iz snova" koja privlači pažnju, prenosi Autoklub.hr.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Foto: YouTube / Robert Lewis: Lamborghini Monterossa Speedster

Pri tome, svijet se navikao na ekspresivan dizajn eksterijera superautomobila, a Lamborghinijev kultni izgled postao je običan. DRVN Concepts to razumiju i žele da se još dodatno izdvojite iz mase.

Prema njima, 'Inspiracija za Monterossu leži u dizajnu motocikla'. Osnivač Nick Renner je sanjao o 'superautomobilu koji utjelovljuje mehaničku ljepotu i visceralno iskustvo supermotocikla sa sirovim emocijama i privlačnošću egzotike'. Ova kombinacija stvara oštar kontrast između glatke površine na prednjem dijelu vozila i opakog V10, ovjesa, ispuha i komponenti na stražnjem dijelu.

Foto: YouTube / Robert Lewis: Lamborghini Monterossa Speedster

Sve ovo uklanjanje težine znači da Monterossa Speedster ima omjer snage i težine od 2 kilograma po konjskoj snazi. To dovodi do nevjerojatnog iskustva vožnje koje će sigurno biti privlačno i pomalo zastrašujuće. Kupci će trebati nabaviti i kacigu jer dolazi bez vjetrobranskog stakla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak