Mučite se sa vozačkim ispitom? Ova tiktokerica otkriva kako to može postati prošlost

0
Radiosarajevo.ba
Mučite se sa vozačkim ispitom? Ova tiktokerica otkriva kako to može postati prošlost

Abigayle Andre na TikToku često objavljuje videa u kojima raspravlja o temama u svijetu automobila i nudi savjete koji pomažu vozačima da ostanu sigurni tijekom vožnje, a ponekad i uštede novac.

Tako je u nedavnom videu govorila o tome kako joj je bilo teško položiti vozački ispit, ali je stekla samopouzdanje zamišljajući jednu stvar dok je bila za volanom.

Imala je nešto što ju je guralo naprijed

"Počela sam učiti voziti sa 17 godina i prestajala i kretala nanovo jer mi je bilo jako teško. Sada sam autistična i imam ADHD, tako da je to dio toga zašto mi je bilo teško, ali sjećam se što me motivisalo da nastavim", rekla je i dodala:

Teška nesreća u BiH: Poginuo motociklista

"Razmišljala sam o svim blesavim ljudima koje sam upoznala, a koji su dobili vozačku dozvolu. Bilo ih je stvarno puno. Ako su oni to mogli, zašto ne bi i ja? Položila sam teorijski ispit isprve, a praktični dio iz drugog puta."

Od gužvi pa sve do nepredvidivih cesta, mnogo je čimbenika koji vozače koji se tek uče voziti mogu učiniti nervoznima prije polaganja vozačkog ispita.

Prema Abigayle, podsjećanje na to da je na cesti ogroman broj vozača kojima je bilo jednako teško kao njoj na početku, motiviralo ju je da nastavi.

@shetalkscars

If you’re struggling to learn to drive… THIS hack helped me and motivated me to pass my test. It will help you too! 🙌 #learnerdriver #learningtodrive #drivingtest #driving

♬ original sound - Abigayle🇵🇸

Jer ako su mogli oni, može i ona. Taj način razmišljanja joj je vratio samopouzdanje koje joj je bilo potrebno da nastavi učiti voziti.

Sada može voziti sve...

Kako kaže, unatoč tome što joj je bilo teško na početku kada je tek učila voziti, sada može voziti širok raspon vozila.

"Sada doslovno mogu voziti bilo koji auto koji poželim. Ne postoji auto koji ne mogu voziti, bilo da je klasičan, ručni, automatski, sve ih mogu voziti. Poenta priče je da je teško, ali ustrajte. Čak i ako pomislite u sebi da to ne možete učiniti, obećavam da će jednog dana jednostavno sve sjesti na svoje mjesto", zaključila je, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak