Kradljivci automobila stvarno ne poznaju granice: Znate li da koriste jaja za krađe motornih vozila?

0
Radiosarajevo.ba
Kradljivci automobila stvarno ne poznaju granice: Znate li da koriste jaja za krađe motornih vozila?

Ponekad, ulazeći u automobil, primijetimo letke ispod brisača što i nije neuobičajeno. Ipak, ako biste uočili razbijeno jaja na poklopcu svoga motora ostali biste malo više iznenađeni. Pokušaj da ga odmah uklonite može dovesti do velikih problema.

Jaje na haubi? Čini se nestvarnim, ali je moguće. Nažalost, ne znaju svi da to može signalizirati velike probleme. Da biste to izbjegli, bolje je ne izlaziti iz automobila.

Sve složeniji sigurnosni sistemi automobila tjeraju lopove da dosegnu nove vrhunce kreativnosti. Kako brzo i učinkovito ukrasti auto? Odnedavno im u tome pomaže i jaje, piše DailyWrap.

UEFA | Ferencvaros je u Europskoj ligi: Velika greška golmana Manojlovića koštala Borac

Često, u žurbi, uđemo u automobil parkiran na javnom parkiralištu. Većina nas niti ne pomišlja da ga prvo temeljito pregleda. Međutim, kad smo već za volanom, zakopčani i spremni za vožnju, neočekivano vidimo jaje razbijeno na poklopcu motora.

Instinktivno izlazimo iz auta da ga što prije uklonimo. Ostavljamo otvorena vrata, ključeve u bravi, pa čak i dokumente iza sebe. Nažalost, spretni lopovi iskoriste ovaj trenutak nepažnje, brzo sjednu za volan i odvezu se. Zbog toga nikada ne treba izlaziti iz automobila kada vidite jaje na poklopcu motora.

Trik s jajima nije jedina metoda koju kradljivci automobila koriste i na koju trebate pripaziti. Jednako su rizični i letci ispod brisača. Međutim, posebno su opasni oni postavljeni na stražnjem staklu.

Često ih primijetimo tek u vožnji unatrag, pa želja za brzim iskakanjem iz auta kako bi ih skinuli s brisača pruža lopovima zlatnu priliku. Kako bismo smanjili rizik od krađe automobila, vrijedi temeljito pregledati vozilo prije nego što uđemo kako bismo bili sigurni da ništa ne izaziva sumnju, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak