Papa poručio svećenicima da se late kompjutera

Radiosarajevo.ba
Papa poručio svećenicima da se late kompjutera

Papa Benedikt XVI. je poručio svećenicima Katoličke crkve da iskoriste mogućnosti interneta koje će im pomoći da lakše svoje poruke prenesu vjernicima.

Svećenici moraju mudro iskoristiti jedinstvene mogućnosti koje nude moderne komunikacije i pokazati da "Bog ima svoje pravo mjesto u svakom dobu, uključujući i naše", objavio je Papa u poruci za 44. svjetski dan društvenih komunikacija kojeg katolička crkva obilježava 16. januara, prenosi Hina u subotu.

U svojoj poruci Benedikt XVI. donosi vrlo pozitivno stajalište o "novim medijima koji nude nove perspektive", prenosi Hina.

Vatikan već koristi internet, a nedavno je otvorio kanal na You Tubeu. Takođe, od prošle je godine na stranici www.pope2you.net moguće pratiti Papine poruke.

Društvena mreža Facebook je za Božić zabilježila 2 miliona posjeta, rekao je msgr. Claudio Maria Celli, predsjednik papinskog vijeća za društvene komunikacije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije