Zenica: Visok vodostaj Bosne blokirao ulaz u grad

Radiosarajevo.ba
Zenica: Visok vodostaj Bosne blokirao ulaz u grad
Prema najnovijim podacima Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona rijeka Bosna na pojedinim dijelovima toka kroz ovaj kanton izlila se iz korita ali još uvijek nije došlo do plavljenja stambenih i privrednih objekata.

Vodostaj Bosne 01.00 sati na mjernoj stanici u Zenici, dostigao je svoj maksimum i iznosi 390 cm, što je za 70 cm više u odnosu na predhodni dan.

„Ukoliko bi došlo do padavina u narednim satima, mogu se očekivati poplave i prekid saobraćaja na pojedinim područjima općina i Kantona. Situacija može biti veoma složena na dionici magistralnog puta M 17, tačnije na zaobilaznici Vranduk - Nemila, kojom se trenutno saobraća uz samu Bosnu“, navodi se u posljednjoj informaciji KUCZ ZDK.

Na području Zenice u središtu grada, Bosna se izlila na lokalitetu Kamberovića polja ali još ne predstavlja prijetnju da bi moglo doći do plavljenja objekata, a voda je blokirala saobraćaj kroz dva podvožnjaka na ulazu u grad iz pravca Doboja. Na području općine Kakanj, došlo je do izlijevanja Bosne na lokalne puteve Kakanj - Doboj i Kakanj - Donji Kakanj.

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije