Završen Omladinski festival filma o ljudskim pravima

Radiosarajevo.ba
Završen Omladinski festival filma o ljudskim pravima
Omladinski festival filma o ljudskim pravima (OFF), koji je okupio mlade iz svih dijelova BiH, uz sudjelovanje učesnika iz Srbije, završen je danas u Bihaću dodjelom nagrada najuspješnijim.

Prvu nagradu za film „Kad porastem biću dijete“ odnijela je ekipa Tehničke škole iz Brčkog. Drugoplasirani su također iz Brčkog s filmom „Tamna strana djetinjstva“, dok je treću nagradu osvojilo djelo Elektrotehničke škole iz Sarajeva pod nazivom „Film o ljudskim pravima“.

Žiri u sastavu Srđan Dizdarević iz Helsinškog komiteta za ljudska prava, Damir Midžić, grafički dizajner, te redatelj Faruk Lončarević, u svojoj odluci bili su jednoglasni.

Ovogodišnji festival završen je uz projekciju filma, koji je prikazao sva dešavanja tokom petodnevnog druženja učesnika, te ponovnim prikazivanjem pobjedničkog filma, koji je osvojio novčanu nagradu, te statuu „Ljudska prava“.

Organizatoru OFF-a, Nevladinoj organizaciji „Novi put“ iz Bihaća, upućene su čestitke.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije