Unsko-sanski kanton najviše štedio - najmanje će dobiti od MMF-a

Radiosarajevo.ba
Unsko-sanski kanton najviše štedio - najmanje će dobiti od MMF-a
Dok su se političari Unsko-sanskog kantona dogovarali o javnim i tajnim političkim brakovima, ostali kantoni su iz federalne kese dijelili sredstva. Ovom će kantonu od sredstava MMF-a pripasti samo 2,5 miliona maraka, dok će, na primjer, sarajevski budžet biti potpomognut sa 49 miliona, a zeničko-dobojski sa 15 miliona maraka. Krajišnici su ovaj put kažnjeni jer su igrali pošteno.

Zastupnici iz Unsko-sanskog kantona na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije u utorak neće podržati rebalans budžeta, a čije je usvajanje uvjet za realizaciju sredstava od MMF-a. Ukoliko on, ipak, bude usvojen, neće razmatrati kantonalni rebalans, koji je također neophodan za provedbu stand by aranžmana.

Blagovremenim stezanjem kaiša budžetskim korisnicima, smanjivanjem plaća i ostalih primanja, ovaj je kanton reducirao i vlastiti deficit, čime je automatski izgubio prava na sredstva MMF-a.

RTVFBiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije