Znate li kako izgleda godišnja inventura u najstarijem zoološkom vrtu?

Anadolija
Znate li kako izgleda godišnja inventura u najstarijem zoološkom vrtu?
Godišnju inventuru čuvari Zoološkog vrta u Londonu proteklih dana koriste za bliski kontakt i druženje za brojnim životinjskim vrstama.

Riječ je o najstarijem zoološkom vrtu u svijetu otvorenom u glavnom gradu Velike Britanije 27. aprila 1828. godine.

Iako je izvorno osmišljen samo za naučna istraživanja, u njemu danas borave najraznovrsnije životinjske vrste od geparda, zebri, lemura, lavova, gorila do slonova, nilskih konja ili pandi.

Svakog januara čuvari zoo vrta provode godišnju inventuru kada se prebrojavaju sve životinje i utvrđuje se njihovo detaljno zdravstveno stanje.

Čuvarima londonskog vrta Veronici Heldt, Suzi Hyd i Micku Tilyu za godišnju inventuru ovog puta trebat će oko tri sedmice. Ističu kako su ovakvi godišnji događaji dobra prilika za bliski susret za životinjama.

Peruanski pingvini već su prebrojani u svom bazenu na otvorenom gdje ih posmatra na stotine posjetilaca. Ove dobroćudne životinje redovno sarađuju sa zoo čuvarima, posebno tokom izvođenja akrobacija u bazenu.

Na broju su i Jae Jae, Melati, Achilles i Karis - mladunci rijetkog sumatranskog tigra. Čuvari posjećuju i kućište koje nastanjuju kamile kojima se broje zubi i provjerava stanje krzna, kao i merkate, grabežljivu bogomoljku i rijetke jedinke minijaturnih Partula puževa.

Godišnja inventura u zoo vrtu redovno protiče uz pratnju znatiželjnih posjetilaca koji za tu priliku izdvoje 25 eura po osobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije